maanantai 1. elokuuta 2011

Kuinkas sitten kävikään

Hui, olen saanut aikaiseksi jo sata tekstiä ja yhden ylimääräisen! Muutama lukijakin on tullut motivoimaan, jotta muistaisi tänne päivitellä juttuja. Yritin tehdä tätä postausta jo toissapäivänä, mutta bloggeri ei vaihteeksi ollut kovin yhteistyöhaluinen, mikä sinänsä ei ole mitään uutta...

Mutta sitten itse aiheeseen! Sain valmiiksi uudet, ihanat villasukat ihan itselle. Joku varmaan muistaa, kun aikaisemmin tuskailin yksien villasukkien kanssa, joista loppui lanka toisen sukan kärkikavennusten kohdalla. Lanka oli muutenkin kallista ja jouduin ostamaan toisen kerän vain kavennuksia varten! Laitoin tuossa joku aika sitten sukat koneeseen ja kuinkas sitten kävikään... Sukat kutistuivat lapsen kokoon ja kumpaankin kantapäähän tuli armoton reikä! Että se niistä sukista sitten... Piti siis tehdä toiset tilalle.
Itse en tykkää pitää kovin paksuja sukkia, joten kokelin tehdä ekaa kertaa sukat Dropsin fabelista ja kivathan niistä tulikin. Vähän kauemmin sai tikuttaa kuin jotain paksua seiskaveikkaa. Mutta nämä valmistuivat automatkojen aikana osittain. Sukat vaatisivat ehkä vielä prässäyksen, että kuvio pääsisi kunnolla oikeuksiinsa.

Malli: candlepower socks  ravelrystä
Lanka: Drops fabel
Puikot: 2,5mm
Kulutus: 84g




Mielen päällä olisi vaikka mitä käsitöitä, mitä haluaisin tehdä, jos aika vain riittäisi. Mies palasi takaisin töihin loman jälkeen, joten omaa aikaa on nyt vähemmän kun ei ole toista ihmistä jakamassa vastuuta Veetistä. Viime viikolla oltiin yksi yö Oulussa Veetin kummien luona ja käytiin samalla Lumoava Lanka- nimisessä kaupassa. Lupasin tehdä Veetin kummitädille häihin illaksi luonnonvalkoisen boleron ja siihen etsittiin lankoja tuolta liikkeestä. Ja löytyihän ne, Dropsin Baby merinoa :) Ihanan pehmeä, mutta ei kutittava lanka.


Lisäksi itselle muutama kerä dropsin tavallista merinoa. Tuossa näkyy jo vähän valmista boleroa. Tein samalla mine for life-ohjeella, kuin itselle sen mustan boleron. Löytyy ravelrystä myöskin ilmaiseksi ja googlettamallakin :)

Veetin kanssa käytiin lauantaina kirpparikierroksella kahdestaan, kun isukki meni Ouluun Veetin kummin polttareihin. Kirpputorilta löytyi:



Muutama kerä ihanan pehmoista lankaa...

Flanellinen Hello Kitty-yökkäri, jonka flanellin ajattelin hyödyntää ja tehdä siitä sisävaippakokeilun ja ehkä imuja. Tuosta tulisi mukavan ohuita lisäimuja froteisten kaveriksi. Koko pyjamalla oli joku 152, joten kangasta on ihan kivasti. Hintaa pari euroa.

Ihanan värinen trikoinen kukkamekko! Tällaisenaan ei ehkä tule pidettyä, mutta mietin, josko lyhentäis ja tekis topin vai laittaisko helmaan vähän kuminauhaa, jotta siitä tulis pussittavampi ja vois pitää housujenkin kanssa.


Violetilla velourhupparilla oli hintaa vaan 0,2e! Mulla on jo saman sarjan housut, niin ostin niille sitten kaverin. Jos ei tule pidettyä niin käytän kankaana.
Itselle vielä DKNY-huppari. Melko tyttömäinen :) Valmistusmaa Honduras, joten vähän epäilen aitoutta :D Kummalliset tupsut noissa nauhojen päässä saavat kyllä saksilla kyytiä!

Kiva kirpparireissu siinä mielessä, että kerrankin löytyi itselle jotain Veetin sijasta :)

Niistä neuleista sen verran, että haluaisin kutoa itselleni talveksi ainakin heddan ja ehkä jonkun kivan kaulahuivin. Veeti tarvis tänään postissa tulleen Cupcaken välikausihaalarin kaveriksi jonkun syyspipon ja ehkä talvipipon. Lisäksi Veetille vois tehdä lapaset ja talveksi villasukat. Lisäksi houkuttelit tehdä tämä ihanuus Ruttunutun sivuilta. Olisikohan tuolle käyttöä syksyllä? Talvella on nimittäin melko paksu sisäkäytössä, mutta syksyllä voisi mennä ulkona. Lisäksi aloittelin välityönä peittoa afrikkalaisista kukkasista tehtynä. Laitan niistä kuvia vaikka seuraavassa postauksessa.


4 kommenttia:

  1. "Sukat kutistuivat lapsen kokoon ja kumpaankin kantapäähän tuli armoton reikä! Että se niistä sukista sitten..." Miten tää on mahdollista! :D Heheh. Voin kuvitella sun ilmeen, kun otit ne pesukoneesta!

    Outi

    VastaaPoista
  2. No sanos muuta ja se lanka maksoi 8e/kerä ja jouduin ostaan 2 semmoista! Kyllä ketutti! Ja en ymmärrä, että mistä ne reiät tuli kun en ehtinyt kamalasti pitää niitä sukkia. Pitäs oppia virheistä ja ottaa vyötteet talteen ja alkaa pitään jotain kutomispäiväkirjaa, missä ois kuva ja vyöte niin ois sit aina pesuohjeet saatavilla tarvittaessa :) Kärkkäisellä olikin semmoinen, mutta siinä oli puoli kirjaa jotain turhaa lätinää...

    VastaaPoista