tiistai 23. elokuuta 2011

Neulomuksia ja ompeluita talveen

Ompeluksissani olen käyttäny oikeastaan vain Ottobren kaavoja. Alussa sain vinkin, että kannattaa tehdä aina kokoa pidempi ja kokoa pienempi kuin oikeasti aikoisi tehdä. Eli jos haluaa kokoa 80cm kannattaa piirtää kaavat kapeudeltaan koossa 74cm ja pituudeltaan koossa 86cm. Nuo on niin lyhyille ja leveille lapsille tehty. Tai ei ainakaan sovi meidän Veetille.

Mutta eniten ihmetyttää tuo raglanhihaisen paidan kaava, jolla valmistui tuo apinapaita, mitä nyt kokeiltiin päälle tällä viikolla. Kaavahan oli siis 92cm ja Veeti käyttää jotain 80/86cm vaatteita, osassa menee vielä 74cm. Pienensin muuten tuota paitaa, mutta jätin hihat ja helman kaavan mittaiseksi ja tuo on lyhyt! Muihin samalla kaavalla ompelemiini lisäsin suosiolla melko reilusti pituutta helmaan. Kenen lapsi on noin lyhytselkäinen, että paita on 80cm vaatteita käyttävälle lyhyt, mutta leveydestä sai ottaa pois varmaan 10cm :) Veeti ei ole edes kovin pitkäselkäinen... Nyt harmittaa, kun paita tahto nousta kun on niin lyhkänen. Onkohan ihan idiootin näköinen, jos helmaan laittaisi resorin?



Jos suutarin lapsilla ei ole kenkiä, niin ei ollut Veetilläkään talveksi villasukkia, joten pyöräytin yhdet perussukat talveksi. Tuli pikkuisen reilut, joten taidan tehdä alkutalveksi toiset.
Lanka muuten itsevärjättyä nallea tai seiskaveikkaa. Lanka muuttuu jotenkin ohuemman näköiseksi värjäyksessä, joten en tiedä kumpaa se on. Malli on omasta päästä ja puikot 3mm.


Veetille talveksi neulepipo. Vielä pitäisi vuorittaa jollakin. Ehdotuksia parhaasta vuorikankaasta?

Yhden ainoan onnistuneen kuvan sain. Oikeastihan homma menee näin:

En saa nauhallisiakaan pipoja pysymään enää päässä, kun Veeti osaa aukaista nauhat. Tulee mielenkiintoinen syksy/talvi...


Tässä vielä talvihaalarin kanssa, joka toivottvasti mahtuu päälle vielä talvella..



Apinatrikoosta toinen pidempi paita. Tuo on mukavan ohutta trikoota!
Kuva on otettu vinoon, kaulus ei ole oikeasti noin kiero!


Kirpparilta on löytynyt farkut ja talveksi nallelakki. Meillä oli viime talvena Veetillä tuo sama lakki pienempänä niin en raskinut jättää tuota ostamatta kun oikea kokokin sattui olemaan...


Syksyksi norjalaismyssy virkatulla autokoristeella. Tein ensin oikean puoleisen pipon, mutta se oli iso niin tein toisen ja lanka ei ihan riittänyt nyöreihin. Tein siis autokuvion ja tein nauhat sitten samasta langasta. Onko kenelläkään tarvetta toiselle myssylle? Koko on varmaan jotain reilun vuoden ikäiselle. Lanka on Novitan Tennesee eli 100% puuvillaa, mutta vähän kiiltävän oloinen pinnaltaan.



Tähtihousut Veetille turkoosista joustofroteesta. Tarkoitus olisi tehdä tähän settiin paitakin, mutta resori loppui tälle päivälle kesken. Ja taskujen kanssa oli yhtä tappelua. Joku toivoi tuolla arvontapostauksessa, että laittaisin kuvia myös epäonnistuneista töistä. Noh, tarkoitus oli tehdä vähän erimalliset taskut, mutta eihän ne onnistuneet, kun mun saumurissa ei oo sitä syöttöä, että voisi laittaa resoria toiseen suuntaan kaartuvaan kankaaseen. Eli kurpallehan ne meni aivan totaalisesti...


Tästä vähän huonosti näkee, mutta musta kangas kupruaa tosi pahasti ja kaiken lisäksi mulla on muutenkin ongelmia välillä ommella tuommoista "mutkaa saumurilla" kun se tahtoo suoristua :) Eli nuo ohuemmat turkoosit resorit on melkeen suoria, vaikka niiden pitäs kallistua melko vahvasti sivulle. Tein sitten vähän erilaiset taskut :)

6 kommenttia:

  1. Hihh, hauska kuva toi, missä Veeti repii tuota hattua pois päästään. Näyttää siltä, että se karjuis täysiä "AAAAARGGGHH" ja repis vimmatusti tota hattua :DD

    Outi

    VastaaPoista
  2. Nättineulepipo tosiaan ja näyttää kestävän käyttöäkin :) Paljon töitä valmistunu muutenkin siellä, ja nuo taskut näyttää noinkin kivoilta.

    VastaaPoista
  3. Ihana neulepipo! Onko ohje omasta päästä? Norsut saattaisi meidänkin pojalle kelvata :)

    -Hanne

    VastaaPoista
  4. Kumpikin ohje on netistä, mutta pipon ohjeen onnistuin hukkaamaan! Tulosteessakaan ei sitä nimeä ollut. Voin yrittää sitä vielä kaivella :) Norsut on toiselta sivustolta ja voin yrittää sinnekin etsiä linkkiä kun serkkunikin jo pipoa on kyselly ja ohjetta siihen :)

    VastaaPoista
  5. Heippa, löysin sun blogiin Puikko hukassa blogin kautta ja ihana blogi sulla :D Tuo norsu pipo on mahtava, määkin voisin ottaa sen ohjeen jos jostain sen vielä löydät :D

    T. http://kasinravelletty.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Ai että siul on ihana blogi! Kaikkea kivaa täällä :) Ihania nuo apinapaidat!!

    VastaaPoista