lauantai 3. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän puuhat

Hyvää pyhäinpäivää kaikille! Meillä vietetään rauhallista lauantai-iltaa, sillä mittasin juuri Veetiltä kuumeen, jota olikin yli 39 astetta. Mies lähti erääseen koulutukseen/illanviettoon ja Veeti nukkui vain tunnin päikkäreitä ja heräsi samantien, kun mies astui ovesta ulos. Lyhyet päikkärit, kuuma otsa ja punaiset posket paljastivat kuumeen. Mies jo aamulla tuumasi, että otsa tuntuu vähän kuumalta, mutta nyt se oli kyllä selvä peli.

Aamulla ehdittiin käydä kirppareilla ja pikareissu puistossa ennen päikkäreitä. Kaivettiin vielä kaapista välikausivaatteet takaisin käyttöön, sillä lämpömittari näytti niin reilusti plussaa, että olisi tuntunut tyhmältä laittaa toppahaalari päälle, varsinkin kun käytiin siellä kirpparillakin.


Viime viikolla kävin ostamassa Veetille ne toppahanskat Kappahlista ja siellä oli kaikki lastenvaatteet tarjouksessa "ota kolme maksa kaksi", joten ostin Veetille sellaisen ihanan raitapaidan jemmaan (pienin koko oli 104/110) ja kaupan päällisiksi valitsin tuon ihanan pirtsakan raitapipon, joka sopii mielestäni niin hyvin Veetin välikausitakkiin, sekä noihin Molon välikausihanskoihin.


Meillä on ollut hieman ongelmia pukea Veetille hanskoja, sillä huomattiin noin viikko sitten, että Veetin oikean käden peukalo on koko ajan koukussa, eikä Veeti saa sitä itse suoristettua. Käytiinkin viime viikolla asian tiimoilta neuvolassa sekä eilen päivystyksessä, josta saatiin lääkäriaika. Sormi on ilmeisesti ns. napsusormi, eli koukistajajänteen jännetupin tulehdus. Sormi joudutaan mahdollisesti leikkaamaan :( Mutta parempi, että se leikataan nyt kun Veeti osaa käyttää vielä molempia käsiä sujuvasti ja tuon ikäisellä kaikki paraneekin niin nopeaa.


Viime vuonna askartelin muutaman tämmöisen huopaheijastimen, joihin en ollut saanut aikaiseksi laitettua nauhaa. Nyt löysin laatikoita siivotessani vanhoja heijastimia ja otin niistä tuommoisen metallinipsuisen nauhan tuohon ja laitoin sen takkiin kiinni. Oma heijastintilanne onkin ollut melko huono.


Tein myös ensimmäisen palmikkopiponi ilman ohjetta eli suunnittelin palmikot ihan itse! Olisin halunnut semmoista todella isoa palmikkoa, mutta eipä tuosta sitten semmoista tullut ja tuon ison palmikon olisi ehkä pitänyt tulla keskelle pipoa? Tuossa on siis vuorotellen isoa ja pientä palmikkoa. Piposta piti tulla lörppämalli, mutta eipä se kovin lörppä sitten lopulta ollutkaan :)

Lankana lapasissa ja pipossa on Novitan Isoveli ja ohjeet lapasiin löytyvät Novitan sivuilta. Ja mulla tietenkin päällä ihana fleecekerraston yläosa :|


 Ja pitäähän pipossa nyt tupsu olla!


Veetillekin ehdin ommella uuden pipon niiden hurjan pitkien tunnin päikkäreiden aikana. Testasin uusimman Ottobren Ounasvaara (?)-kaavaa. Pienin koko oli muutamaa senttiä liian iso meille, joten tein ilman saumanvaroja ja laitoin joustiksesta vuoren. Lisäksi madalsin hieman etureunaa, jotta suojaa paremmin otsaa. Nuo korvaosuudet ovan kumman lörpät, joten mietin, että pitäisikö laittaa nauhat vai ei. Jos teen joskus toisen tämmöisen, taidan vähän ehkä pienentää noita korvaosuuksia. Toistaalta suojaahan nuo ehkä vähän enemmän, mutta sitten taas lörpättävät, että pääseekö tuuli tuolta alta korville?


Kuumeinen lapsi lahjottu kuviin muumikarkkirasialla ja piirretyillä :) Onnistuin myös tekemään tuohon keskelle eteen reiän, kun krhmmm käytin leikattua päällikappaletta kaavana kun leikkasin vuorikappaletta... Onneksi tuo merkki peitti juuri ja juuri reiän :) Tässäkin tietenkin tupsu....


Tässä näkee hyvin tuon mallin. Tein muuten kaksivärisen tupsun sillä kehikolla kierittämällä vuorotellen mustaa ja valkoistalankaa. Hauskan näköinen tuli näin, mutta langat olivat eri vahvuisia, joten tupsusta tuli vähän epäsiisti. Vuorikangas on rukseaa, mikä ehkä vähän häiritsevästi näkyy tuolta, mutta tähän hätään ei ollut muita yksivärisiä joustiksia. Tai ainakaan semmoisia huomaamattoman värisiä. Kuulin vähän aikaa sitten, että paikallisessa kangaskaupassa oli ollut monta päivää kaikki kankaat -40% enkä ollut edes tiennyt :( Olisi voinut käydä yksivärisiä trikoita ja joustiksia hamstraamassa :(


Matkalla kirpparille käytiin raksalla katsomassa laatoituksen tai oikeastaan saumauksen edistämistä. Viimeksi kun kävin, ei saumoja oltu saumattu ollenkaan, joten taas siellä näyttää vähän valmiimmalta!






 Lattiahan meillä on tuommoinen turkoosi, kun ajateltiin sen piristävän muuten valkeaa pesuhuonetta. No ei, huijasin! Lattialaatatkin olivat saapuneet raksalle ja ne ovat ihan mustan harmaat. Olikohan se nimi joku Sirene? Pinta on semmoista jännän karheaa, että ei varmasti ainakaan kovin helposti liukastu tuossa, vaikka lattia olisi märkäkin. Toki tuo on varmasti vaikeampi pitää puhtaana juuri sen pinnan takia, mutta ehkä kuitenkin tärkeämpää, että lattia on turvallinen.


 Tulee kyllä niin meidän näköinen pesuhuone; mustaa ja valkoista! Odotan kyllä innolla, että se on kokonaan valmis niin näkee lopullisesti, että miltä valinnat näyttää.


Pakko oli vielä ottaa kuva meidän eteisestä, joka on tällä hetkellä myös nätin pinkki, samoiten kuin keittiön lattia :)

Semmoista meille tänään. Onko teillä tiedossa Halloweenjuhlia vai juhlittiinko niitä jo viime viikonloppuna?

3 kommenttia:

  1. Pahoittelut että näin vähän myöhässä vastaan, iski ärhäkkä flunssa eikä ole jaksanut edes silmiä pitää auki.

    Mutta jos vielä et ole vastausta löytänyt noihin nahkarukkasiin, niin minä olen tilannut kolme vuotta peräkkäin rukkaset seuraavasta paikasta: http://www.kauppahalli.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=33_66&products_id=244

    VastaaPoista
  2. kivan näköiset pipo+lapaset :)

    meilläkin on pesuhuoneen laatat tosi karheat pinnaltaan, väri vaan on semmoinen vaalean ruskea

    ne kannattaa pestä tosi hyvin saumauksen jälkeen, muuten se saumalaasti ei lähde kuivuttuaan kunnolla irti (tosin saumoja ei kannata hirveesti hangata ;) )
    ja on nuo kyllä tosi nopeesti likaisen näköiset...
    valitsin ne vain värin takia :D
    mut eipä ole kukaan muksuista liukastunut kertaakaan kun taas "anoppilassa" monesti... (siellä on tosi liukkaat niitten pesuhuoneen laatat märkänä)

    VastaaPoista