lauantai 17. marraskuuta 2012

Timeless and cozy

Uusimmassa naisten Ottobressa oli kivan näköinen naisten tunika ja ajattelin tehdä sen Kankaiden yönä Royal tuotteelta voittamastani Linnunrata-trikoosta. En kuitenkaan uskaltanut uutta kaavaa kokeilla tuolla ihanalla kankaalla, joten kävin ostamassa Löytöpalan palalaarista halvemman version. Satuinkin kerrankin löytämään ihanan sävyistä turkoosia/petroolia trikoota ja siitä se ajatus sitten lähti. Piirsin samasta lehdestä naisten peruspaidan kaavan koossa 40 ja tuo tunika oli koossa 38 ja oli silti huomattavasti isompi, kuin tuo toinen paita. Eli ei siis saman numeronkaan kaavoissa ole oikein mitään logiikkaa.. Tosin hiha oli sitten tuossa tunikassa niin pieni, että vaihdoin sen suosiolla siihen peruspaidan isompaan hihaan ja muokkasin hiha-aukon siihen sopivaksi.


Helmaan olisi pitänyt laittaa framilonia (jota ei tietenkään ollut), joten käytin tavallista kuminauhaa. Kangasta ei myöskään jäänyt niin paljoa tai oikeastaan tarpeeksi pitkää soiroa, että olisin saanut sillä kantattua tuon helman, joten käänsin vain kuminauhan toiselle puolelle ja kaksoisneulasin.


Mutta kiva tästä tuli näinkin. Pitää vielä katsoa, että pitääkö tuota helmaa vielä vähän ommella sisään sivusta, kun se vähän pömpöttää yhdestä kohtaa. Vinkkinä muille, että kannattaa ottaa vähintään se yksi numero normaalia vaatekokoa pienempi ja silti tuo helma esimerkiksi on järkyttävän leveä ilman kunnon kavennuksia.


Tänään uskalsin sitten leikkoa tuon Linnunradan ja ommella sen kasaan. Mies lähti raksalle siivoamaan ja Veeti meni nukkumaan, joten sain ompeluaikaa. Pienensin jo valmiiksi kaavaa ottaen vähän mitoitusta siitä peuspaidan kaavasta, jonka tiesin olevan hyvänkokoinen, koska olen kaverin sillä tehtyä paitaa sovittanut.
Ja tämmöinen siitä tuli! Kangas on ihanaa, vaikka olin vähän pettynyt siihen, että mielestäni tuo harmaa taittoi beigeen ja nuo linnut olivat ehkä ruskeita, vaikka luulin niiden olevan mustat. Kummat ne muuten oikeasti on? Olisin tykännyt vielä enemmän viileämmän harmaasta, mutta nätti tämä on näinkin.


Hihoihin tein myös tuommoisen rypytyksen eli lisäsin vähän leveyttä ja pituutta ja laitoin samalla lailla kuminauhat kuin helmaankin. Helmasta onnistuin tekemään tällä kertaa vähän kireämmän.


Eilen käytiin raksalla koko perheen voimin ja oltiin saatu ne oikea, mustat laatat jo kylppärin seiniin. Lisäksi saunan mustat paneelit olivat myös tulleet. Ainoastaan meidän makkarista puuttui osa laminaatista, muutoin koko talossa on jo laminaatit paikoillaan. Harmi kun niissä on vielä ne suojapaperit päällä, että ei päässyt vielä näkemään, että minkä näköinen tuo lattia on kokonaisuutena.

Tuo musta seinä myös saumataan mustalla, tällä hetkellä siinä on vielä paikoillaan nuo jotkut ihme apunarut, jotka on valkoiset. Halusin mustat saumat, koska jotenkin tämmöinen yhdistelmä tuo mun mieleen jonkun sairaalan tai koulun vessan lattian. En tiedä, että mistä ihmeestä moinen mielikuva tulee, mutta tuleepa vain :)



Huomenna onkin jänskä päivä tiedossa, sillä olen nimittäin lähdössä Kokkolaan All you need is white -blogin S:n järjestämälle valokuvaus/kamerankäyttökurssille. Meillähän on siis tuo Canon järkkäri, mutta osaan ottaa kuvia tasan tuolla automaattitoiminnolla, jolloin koko kallis kamera menee ihan hukkaan. Niinpä ilmoittauduin mukaan heti, kun tuolla blogissa kyseltiin kiinnostuneita lähialueilta tuommoiselle kurssille. Kirjoittelen sitten kurssin jälkeen fiiliksiä ja toivottavasti osaan ottaa myös parempia kuvia sitten ;) Toivottavasti muut osallistujat eivät ole kovin pro-kuvaajia, jotta en ole ainut, joka ei ymmärrä hölkäsen pöläystä noista valotusarvoista sun muista.... Testailin kameraa samalla kun luin ohjekirjaa huomista varten, joten tässä muutamia räpsyjä.



Kookoksenmakuiseen broilerilihapulla-nuudelikeittoon löytyy ohje täältä. Meillä tosin oli vahingossa kalkkunan jauhelihaa ja keitosta puuttui minttu, kaffirlimetin lehdet, inkivääri ja sitruunaruoho, eli lähes puolet aineksista :D





Tämä alin kuva on ehdoton suosikki!






6 kommenttia:

  1. Valkoiset saumat mustissa laatoissa, ei mun mielestä ole siis koulun vessa vaan mulla tulee mieleen ABC-liikennemyymälän kotoinen tunnelma :D

    toivottavasti opettaa RAW-kuvaamista ja jälkikäsittelyä, tuo toiseksi viimeinen kuva on nimittäin tosi kiva (hieman vois olla lyhempi valotusaika vielä ja aivan hieman pienentää aukkoa kun nyt on jäänyt jo takimmainen silmä epäteräväksi), mutta jos haluaa hioa kuvan loistavaksi niin vois jälkikäsittelyssä säätää valkotasapainoa hieman viileämmäksi, valotusta hieman lisää ja terävöittää web-käyttöä varten. Eli olemassa oleva kuva muuttuis paremmaksi pienellä lisätyöllä :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa seurata oikeasti elämää rakastavan ihmisen blogia.
    Jes!

    VastaaPoista
  3. Tuo harmaa linnunrata on kyllä ihana! Kiva nähdä valmiina vaatteena. Mä tilasin molempia :D Voi kun tosiaan olisi enempi aikaa ja ymmärrystä perehtyä omaankin kameraan paremmin, mitä kaikkea siitä saisi irti!

    VastaaPoista
  4. Harmaan linnunradan linnut ovat Royal-tuotteen sivuilla mainittu Lakritsin mustiksi, eli olisiko ne sitten mustan-ruskeat "suomeksi sanottuna".

    VastaaPoista
  5. Ihanat nuo tunikat, täytyykin kaivaa lehti esiin ja kokeilla kun sopiva hetki ompelulle tulee :)

    VastaaPoista
  6. Tosi kivat tunikat :) Kokeilulistalle menee tuo kaava :)

    VastaaPoista