keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ruokajuttuja, taas...

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin tämä kotona oleminen on aiheuttanut sen, että tuota ruokaa tulee tehtyä pari kertaa päivässä entisen yhden iltaruuan sijasta ja se näemmä näkyy täällä blogissakin, koska ruokajuttuja on ollut aika tiuhaan. Kertokaa toki, jos nämä kyllästyttää teitä! :) Mutta nyt on pakko hehkuttaa yhtä alekirjaa, jonka nappasin sikapäiviltä mukaan eli Suuri nuudelikirja. Kirja on melko paksu ja hintaa oli huimat 2,9e! Tässä on siis erilaisia ruokaohjeita tuolta Thaimaasta, Kiinasta, Vietnamista jne. Itse ihastuin Thaimaassa ollessamme paikalliseen ruokaan ja päätinkin, että yritetään tehdä tästä kirjasta vaikka kerran viikossa joku resepti.


Ohjeet ovat selkeät eikä näihin oikeasti tarvitse edes mitään ihmeellisyyksiä. Suurin osa tarvikkeita löytyy ihan markettien hyllyiltä, kun osaa etsiä. Ensimmäisenä meillä meni testaukseen ohje Nuudeleita, kanaa ja vihanneksia. Aloitettiin siis melko helposta ohjeesta, johon löytyi valmiiksi kotoa nuo "erikoisemmat ainekset". Alla kuva kirjan annoksesta...


....ja alla meidän annos :) Hieman liian paljon taisin paistaa noita rehuja, kun eivät ole niin raikkaan näköisiä kuin kuvassa ja nuudelitkin menivät paistettaessa semmoiseksi yhdeksi kummaksi möykyksi. Muuten oli kyllä oikein maistuva ruoka.


Nämä wokkiruuat on siitä kivoja, että tulee ihan vahingossa syötyä paljon kasviksia! Laitan tähän vielä ohjeen, jos joku haluaa vaikka testata:

Marinadi:
2tl soijakastiketa
3rkl riisiviiniä (löytyy ainakin meilläpäin cittarista sieltä, missä on esim sushitarvikkeet)
2 suurta valkosipulinkynttä hienonnettuna
½tl sokeria
2rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 kevätsipuli viipaloituna (käytin purjoa, koska en löytänyt kevätsipulia kaupasta)

450g kanan rintafileitä suikaleika
60g läpinäkyviä nuudeleita
4 kiinalaista sientä (skippasin samasta syystä kuin kevätsipulin)
1rkl kasviöljyä (käytin seesaminsiemenöljyä)
2 pientä porkkanaa tikkumaisina paloina
1 vihreä tai punainen paprika tikkuimaisina paloina
1kesäkurpitsa tikkumaisina paloina
1rkl paahdettuja seesaminsiemeniä koristeeksi

1. Laita marinadiainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kana ja anna marinoitua tunnin ajan.
2. Laita nuudelit lämpimään veteen likoamaan puoleksi tunniksi. Huuhtele ja valuta.
3. Kuumenna ½rkl öljyä ja paista vihannekset pureskeltavan kypsiksi. Siirrä syrjään.
4. Kuumenna loppu öljy ja paista valutetut nuudelit käännellen, jotta ne paistuvat tasaiseti. Kun nuudelit ovat pureskeltavan kypsiä, siirrä ne lämpimään tarjoiluastiaan.
5. Siirr vihannekset takaisin pannulle, lisää kanasuikaleet ja paista, kunnes kana on kypsää. Laita kana-vihannsessekoits nuudelien päälle, ripottele seesaminsiemeniä ja aseta ruoka tarjolle.
 

 Toinen ruoka mitä tein ensimmäistä kertaa viime viikolla, oli itse paneroidu kalapuikot. Ostin siis seitiä annospaloina, leikkasin tuommoisiksi puikoiksi ja kastoin ensin vehnäjauhoon, sitten munaan ja lopuksi ruisjauho-korppujauhoseokseen, jota maustoin hieman sitruunapippurilla ja yrttimausteella. Tässä kohtaa vinkki itselle, että laita myös suolaa, jos teet joskus uudelleen!



Tässä vielä epämääräiset pötkylät odottamassa kypsennystä.


Toisen virheen suolattomuuden lisäksi tein siinä, että paistoin nämä uunissa enkä pannulla, jonka vuoksi ne jäivät hieman kuiviksi. Mulla alkoi kuitenkin nuo seitit olla liian sulia ja hajoilla, joten en uskaltanut paistaa niitä pannulla, kun pelkäsin niiden menevän ihan muusiksi. Seitit otetaan siis sulamaan n. 1½h ennen käsittelyä, että ovat sopivan kohmeisia vielä :)

Kaveriksi salaattia sekä itse tehtyjä lohkiksia ja tietty tartarkastiketta. Itse teen tartarin aina vaan siten, että lisään kermaviiliin sinappikurkkusalaattia. Hyvin yksinkertaista ja hyvää ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti