lauantai 27. huhtikuuta 2013

Huijaus chili con carne

Meidän keittiössä on jatkettu kasvisteemalla, sillä vielä on testaamatta Buzzadorin kautta saaduista Hälsans kök-tuotteista falafelit. Alkuviikosta testiin meni tämä kasvismureke, joka mielestäni vastasi vähän paistettua ja pakastettua jauhelihaa koostumukseltaan. Reseptivinkkejä kävin kurkkimassa www.halsanskok.fi  sivustolta, mistä löytyy myös lisätietoa tuotteista. Päädyin tekemään hieman soveltaen oman versioni chili con carnesta. Ainekset tähän ruokaan ovat hyvin helpot: papuja, tomaattimurskaa, riisiä ja kasvismureketta.


Ensin paistoin murekkeen pannulla ja lisäsin extrana vähän pakastemaissia. Sipuliakin olisi voinut laittaa tässä vaiheessa!



Seuraavaksi kaadoin mukaan chilipavut sekä purkin tomaattimurskaa. Riisi oli tässä vaiheessa kiehumassa jo kattilassa.


Lopuksi vain sekoitetaan riisi tuonne sekaan ja maustetaan haluamillaan mausteilla. Itse laitoin hieman suolaa, paprikajauhetta sekä mustapippuria. Tästä tuli tosi riittoisa satsi ja syötiinkin useampi päivä tätä huijaus chili con carnea ilman lihaa. Hälsans kökin sivuilla kuvataan tätä kasvismureketta seuraavasti: "Kasvismureketta voi käyttää jauhelihan korvikkeena esimerkiksi tacoissa, spaghetti bolognesessa tai lasagnessa. Mureke antaa herkullisen ja täyteläisen maun myös keittoihin ja kastikkeisiin. Lisää kasvismureke valmiiksi keitettyyn kastikkeeseen ja anna lämmetä. Mureke sopii loistavasti myös pitsan tai piirakoiden täytteeksi." 

Kuvauksen kanssa olen kyllä samaa mieltä, sillä olisin voinut väittää tätä jauhelihaksi. Hintakaan ei ole paljon kalliimpaa kuin jauheliha ja kuitenkin tämä on vähärasvaisempaa ja samalla proteiinipitoista. Sopii siis yhtä lailla kasvissyöjille kuin vaikka painoaan vartioville!
 

Eilen meni testiin kasvispihvit, niistä juttua myöhemmin ;)

*Buzzadorina toimiessani pääsen osallistumaan valitsemiini kampanjoihin, joista saan ilmaiseksi testiin tuotteita, joiden käytöstä raportoin eteenpäin. Joskus saan näytteitä, mitä jaan muille testiin ja joskus testaan vain itse tuotteita. Mikäli sinua kiinnostaa buzzaus, voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen nauravanappi@gmail.com., jolloin voin lähettää sinulle liittymiskutsun. Tästä minun kauttani tapahtuvasta osallistumisesta saan tililleni ylimääräisiä pisteitä.

3 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä! :) Meillä myös testattiin kasvismureketta hyvällä menestyksellä.

    VastaaPoista
  2. Emme tarvinneetkaan nyt sitten tätä kasvisreseptiä :( mutta täällähän tuo odottaa seuraavaa kertaa. ja nyt on miehen vuoro sairastaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Me päästiin sit vissiin tosi helpolla, kun Veeti oli ainut potilas ja meni ohi alle vuorokaudessa.

      Poista