maanantai 8. huhtikuuta 2013

Surrrur

Osallistuin meidän oman ompeluryhmän huhtikuun kankaankadotustalkoisiin eli kangasta saa ostaa, mutta kulutettua kangasta pitää olla enemmän kuin ostettua. Tästä syystä ompelukone on ehkä laulanut normaalia enemmän. Toki aloitin hienosti ompelemalla ne verhot maaliskuun puolella ostetuista kankaista, joten sain lähtösaldoksi melko paljon miinusta ;)

Pitkään on mielessä ollut ajatus säkkituolin tekemisestä ja nyt kun mies joku aika sitten valitteli, että lattialla on kova pelata ja sohva liian kaukana niin päätin sitten tehdä miehelle ja Veetille yhteisen säkkituolin. Kangas valikoitui siten, että tarpeeksi edullista ja sopisi olkkariin sekä Veetin huoneeseen. Päädyin sitten Ikean edulliseen pallokankaaseen, koska tämä maksoi reilun kympin :) Vuorena on Kärkkäiseltä ostettua tarjouspuuvillaa kuuden euron verran. Fb:n kirppikseltä ostin käytetyn säkkituolin, jonka täytteet käytin sisukseksi.


Styrokspalloja oli kuitenkin liian vähän ja niissä on kamala pinttynyt haju :| Yritän nyt tuulettaa tuota säkkiä vain vuorikankaan kanssa tuolla pihalla, että jos haju hyvällä tuurilla poistuis. Muuten tuo on ihan käyttökelvoton. Joudun kuitenkin hommaamaan lisää täytettä niin vaihdan kokonaan uudet jos tuuletus ei onnistu.


Kuvissa Veetillä uusi huppuliivi. Kaava oli joku Ottobren ja koko 98 leveys ja  104 pituus ja on kyllä liian lyhy ja leveä silti! Lisäksi tämä oli epäonnen huppari, missä oikein mikään ei onnistunut ja vetoketjukin vedättää kangasta tyhmästi eteenpäin tuosta alhaalta mistä se laitetaan kiinni. Pitäisi vissiin opetellä käyttämään sitä tukikangasta, mutta kun tuossa ompelin vetskarin kuitenkin tuohon kanttaukseen kiinni niin miten siihen edes saisi tukikangasta ellei ole hoksannut laittaa sitä ennen kanttausta. Erehdyin vielä käyttämään aikaa ja applikoin tuonne taakse kalan. Nyt harmitta, että tuo on ulkonäöllisesti mitä on. Kokeilen ottaa jossain vaiheessa parempaa kuvaa, missä näkyisi helman lyhyys sekä se applikaatiokin. Tuota ei oikein varmaan voi jatkaa resorillakaan helmasta kun siinä on tuo kanttaus?


Toissaillan surautuksena ensimmäiset kesähousut Veetille. Joustis on samaa kuin liivissä eli Pehemiältä tilattua edullista valkoista joustista, joka on värjätty Bahama blue sävyllä turkoosiksi ja tuo on kyllä aivan ihanan värinen! Kaava oli 110cm Saimi, jota lyhensin ja vähän kavensin kun ei ollut tähän hätään pienempää kaavaa :)


Sain myös kantinkääntäjän pelittämään ihan vaan sillä, että ompelin välistä normaalilla ompeleella ja yhdellä neulalla ja kun laitoin kääntäjän ja asetukset takaisin, se toimi taas :)


Siksipä pitikin heti kokeilla tehdä kaaritasku ja senkin kanttaus onnistui näemmä nätisti kääntäjällä.


Samalla tein ehkä ensimmäistä kertaa ikinä Veetille housut, jossa on kuminauha vyötäröllä :) Teen resorista aina liian ison ja sitten housut tippuu jalasta.


 Eilen Veetin nukkuessa jo mies päätti pitää peli-illan, joten mitäpäs muuta itse oisin tehnyt, kuin ommellut :) Kummallekin omaa aikaa omien harrastusten parissa. Veetille tein kesäksi t-paidan Metsolan helistimestä. Kaava on Ob:n Raide, leveydellä 98 ja 104 pituudella. Vaihteeksi :) Veeti on muuten venähtänyt kamalasti pituutta. Mitattiin kyläpaikassa lauantaina ja mitta näytti jo 97cm! Eli syyskuusta lähtien on tullut melkein sentti kuussa, koska 2v neuvolassa mittaa oli 90cm.


Lisäksi tuli vauvan saaneen kaverin kanssa puhetta neuvolakortin kansista ja siitä, miten tylsät ne olivat tänävuonna olleet. Pitihän se päästä ompelemaan testiksi muutamat. Nämä voin lahjoittaa kaverille, mikäli kelpuutaa kankaan.



Pöllöt olivat harjoituskappale ja niistä tuli liian pienet. Juuri mahtu lapsen neuvolakortti toiselle puolelle, mutta taskupuolelle ei. Ajattelin ommella itselle semmoiset, mihin saa oman ja Veetin neuvolakortin molemmat. Joskus myöhemmin sinne voi sitten lisät myös vauvan kortin niin pysyy koko perheen kortit tallessa!


4 kommenttia:

  1. tuo helistin paita näyttää kyllä ihanalle..

    VastaaPoista
  2. Onpa magee säkkituoli! Tähtipaita ja shortsit on kans tosi kivat. Sellaset kivan simppelit, mut sit on kivat värit & kuosi. :)

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo säkkituoli! Mullakin ompelulistalla ja juurikin tuosta samasta kankaasta ;) Ollut listalla kyllä jo monta vuotta eli voi olla sielä vielä pitkään :D

    Hyvä idea myös sellaiset neuvolakortin kannet joihin saa kaikkien kortit! (:

    VastaaPoista