maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vielä kerran kasvisruokaa

Viimeisenä Buzzadorin Hälsans kök-kampanjasta testiin meni falafel-pyörykät. Mietin jonkin aikaa, että mitä noiden kanssa tekisi ruuaksi ja mies ehdotti sitten jotain, mikä sisältäisi kebabia. Siitä innostuneena päätin tehdä pitaleipiä, jonka väliin sitten salaattia ja kebabia ja kyytipojaksi falafelejä.

Falafel sisältää:
Kikherne (47%), kesäkurpitsa, sipuli, kasviöljy, korppujauho/vehnäjauho, vesi, suola, hiiva, leivänparanne (kasvisöljy), paprikauute), persilja, mausteet, suola (1,5 %), vesi, stabilointiaine(metyyliselluloosa), nostatusaine (natriumkarbonaatti), valkosipulijauhe, hiiva. Saattaa sisältää hivenen soijaa, kananmunaa ja seesaminsiemeniä. Voimakassuolainen.

Ravintosisältö löytyy osoitteesta: www.halsanskok.fi




Pitaleipien ja falafelien kaveriksi oli maustettuja majoneeseja (jalapeno- ja chipotle) sekä chilikastiketta. Pitaleivät tein itse tällä reseptillä:

Raaka-aineet (8 annosta)

7 dl (hiivaleipä) jauhoja
2.5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
1.5 tl suolaa
hyppysellinen leivinjauhetta
2 rkl öljyä

1. Valmista taikina, sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on pehmeä ja sileä.
2. Nostata taikinaa noin tunnin verran öljytyssä astiassa. Taikina ei välttämättä kohoa ihan kaksinkertaiseksi, mutta ei se haittaa.
3. Lämmitä uuni 250-275 C asteeseen! Uunin tulee olla todella kuuma. Jaa taikina 8 osaan, kaulitse ensimmäiset noin 15 cm kokoisiksi aika ohuiksi kiekoiksi ja aseta leivinpaperoidulle pellille. Pellille mahtuu yleensä 3-4 kappaletta kerrallaan. Jätä loput peitettyinä odottamaan.
4. Paista alimmalla tasolla 5 minuuttia pitaleipiä. Jos tasku ei ole paisunut, paista hetki lisää. Jos tasku ei vieläkään nouse, nosta uunin lämpötilaa seuraaville. Paista tämän jälkeen uunin keskitasolla 2 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin värisiä.
5. Jäähdytä liinan alla. Tarjoile täytettyinä :)

Nämä falafelit olivat ainoat noista testaamistani Hälsans kök-tuotteista joista en pitänyt, mutta sekin johtuu siitä, että niissä oli joku mauste, josta en pidä, mutta en vieläkään osaa sanoa, että mikä se on :) Se on tullut siis vastaan muissakin ruuissa, mutta tuoteluetteossa ei oltu erikseen merkitty mausteita, niin ei selvinnyt, että mikä se voisi olla. Lisäksi falafelit ovat mielestäni aina vähän kuivia. Mies tykkäsi ja sanoi, että maistuvat ihan samalle kuin ravintolassa syödyt. Eli itse tuotteessa ei varmaan ollut maullisest vikaa, mikäli sattuu pitämään falafeleistä ;)


*Buzzadorina toimiessani pääsen osallistumaan silloin tällöin valitsemiini kampanjoihin, joista saan ilmaiseksi testiin tuotteita, joiden käytöstä raportoin eteenpäin. Joskus saan näytteitä, mitä jaan muille testiin ja joskus testaan vain itse tuotteita. Mikäli sinua kiinnostaa buzzaus, voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen nauravanappi@gmail.com., jolloin voin lähettää sinulle liittymiskutsun. Tästä minun kauttani tapahtuvasta osallistumisesta saan tililleni ylimääräisiä pisteitä.

2 kommenttia:

  1. mie tein poikkeuksen enkä ostanu näitäkään kuten en niitä burgeri pihevjäkään vaikka niitä kuin buzzadorin sivuilla suositeltiin ostettavaksi..

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä nuo oli pahoja, vaikka kyllä yleensä tykkään falafeleistä. Joku tosi outo mauste niissä kyllä oli.

    VastaaPoista