perjantai 26. heinäkuuta 2013

Uusia arkiruokia

Tällä viikolla oon kokeillut taas muutamia uusia ruokia ja salaatteja, koska kyllästyn kamalan helposti samoihin ruokiin. Ollaan yritetty taas tehdä edes viikoksi eteenpäin ruokalistaa, että kaupassa käynti ei ois aina niin tuskaista  "mitä tänään syötäisiin"-mietteiden kanssa. Tällä viikolla listalla oli ainakin täytetyt bataatit sekä tuommoinen epämääräinen makkara-pekoni-kasvispaistos :) Bataatteihin ohje löytyi taas Maistuis varmaan sullekin-blogista, mistä olen lähiaikoina bongannut useammankin toteuttamisen arvoisen reseptin. Hieman soveltaen alkuperäistä ohjetta tein nämä ja tässä teille oma ohjeeni.

Täytetyt bataatit

bataatteja
tonnikalaa
tuoretta chiliä, itse käytin yhden ilman siemeniä
sipuli
valkosipulia
suolaa
pippuria
juustoraastetta
2 valkuista ja 1 keltuainen

Pese bataatit ja kuivaa. Voitele öljyllä ja halkaise pituussuunnassa kahtia. Ripottele suolaa pinnalle ja laita noin tunniksi uuniin, kunnes ovat pehmeitä. Asteita noin 200. Sillä välin pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä ja lisää tonnikala ja pilkottu chili sekä suolaa ja pippuria. Ota bataatit uunista ja koverra pehmeää sisusta muun täytteen joukkoon ja laita takaisin bataatin päälle. Kuorruta juustoraasteella, johon on sekoitettu munat. Laita uuniin hetkeksi esim grillivastusten alle, jotta saavat vähän väriä.


Kyytipojaksi saman blogin raikas kesäsalaatti:

pala varhaiskaalia
muutama retiisi
pätkä kurkkua
kaksi keitettyä kananmunaa

Kastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl Dijon -hunajasinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
maun mukaan suolaa
mustapippuria myllystä
kiinansipulia tai ruohosipulia
lehtipersiljaa (itse jätin tämän pois)


Toinen tällä viikolla tekemäni ruoka oli monen ohjeen yhdistelmä ja tästä tuli kyllä omasta mielestä tosi maukasta. Kuitenkin aika helppo uuniruoka tehdä arkenakin. Tähän laitoin seuraavia aineksia:

1pkt pekonia
1 uunimakkara
porkkanaa
paprikaa
tomaatia
kesäkurpitsaa
punasipulia
tummaa makaronia
kolmen juuston kerma

Keitä makaronit ja pilko kasvikset. Paista pekonit ja makkarat pannulla ja lisää vihannekset hetkeksi sekaan, että ottavat pannulta makua ja väriä. Kaada kaikki vuokaan ja lisää kerma. Paista uunissa, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

Tämän kanssa syötiin tuota samaa kesäsalaattia :) Tämmöisiä uusia ruokia tehtiin meillä tällä viikolla. Onko teillä jotain suosikkiruokaa, jota tulee tehtyä usein, mutta ruoka ei kuitenkaan ole ihan perusmakaronilaatikko? Olisi kiva myös kuulla, jos teillä on jotain hyviä ruokablogeja mitä seuraatte. Voitte vaikka linkittää niitä tuonne kommenttilootaan, että voin käydä katsomassa niitä ja toki omansakin saa linkittää, jos sieltä löytyy herkullisia ohjeita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti