tiistai 1. huhtikuuta 2014

Laura sydän ompeluleiri

Perjantaiaamuna tukin auton täyteen ja otin suunnan meidän ompeluryhmän toista järjestettävää ompeluleiriä eli camp kakkosta. Matkalla koukkasin Askossa ostamassa uuden maton olkkariin sekä hakemassa yhdeksän kiloa savulohta kaupasta nälkäisille ompelijoille. Matosta sen verran, että olen kytännyt Askon mainoksia, että milloin sattuis jokin hyvä tarjous päälle ja nyt kun kaikki matot olivat -30% niin oli pakko koukata vielä sen kautta. Onneksi mattoa ei ollut saatavilla myymälässä, sillä oli muutenkin mielenkiintoista ahdata kaikki kamat meidän kakkosautoon eli minipieneen Ford Ka:han, jonka peräkontti ei edes aukea...

Pärjääkö tällä määrällä pari yötä? Huomatkaa kahvakuula, sekin on lähdössä mukaan.
Ompeluleiri järjestettiin siis toista kertaa Alavieskan Lumikurussa ja paikalla oli noin nelisenkymmentä naista, joista osa oli vain päiväkävijöitä ja osa minä mukaan lukien vietti niissä merkeissä koko viikonlopun. Meillä oli jälleen hyvin järjestetty leiri ja paikalta löytyi niin kangaskauppa, ompelukoneen huoltaja, testikoneita sekä ihan hierojakin! Ompelun lisäksi halukkaat kävivät juoksemassa sekä kahvakuulailemassa. Itse kuulailin perjantaina ja lauantaina ja kävin samoina päivinä myös juoksemassa. Illalla tietenkin saunottiin ja kävipä muutama jopa Ylivieskassa baarissa!




Kuvat ovat perjantaiaamulta, jolloin paikalla oli vielä vähiten väkeä.


Mitä siellä leirillä sitten saatiin aikaiseksi? Yhteensä meidän nelisenkymmentä naista ompeli melkein kuusisataa vaatetta! Meillä oli seinällä lappu ja kello, jota piti rimpauttaa aina vaatteen valmistuttua sekä merkitä se listaan. Itse sain tehtyä neljätoista vaatetta, mikä on omalla mittapuulla todella paljon, koska koko aikaa ei todellakaan tullut tehokkaasti ommeltua. Tässä alla nyt niitä valmistuneita.

Veeti sai uudet housut Iloisen Kettuliinin täydellisen vihreästä joustofroteesta. Kaveriksi Ottobren Huntsman-kaavalla tehty huppari, johon Veeti itse valitsi kaupassa keltaisen vetskarin. Kokoa paidalla on 110cm ja helma tehty sen mukaan, että siihen menee 40cm vetskari. Idiootisti noissa lehdissä nuo vetoketjun pituudet kun tähänkin oikea mitta olisi ollut 38cm, mistäpä semmoisen saa? Hupparissa on hieman vino vetskari vähän Gugguun-tyyliin.




T-paitapula meillä on ollut jo talvella, kun käytössä on vain kaksi sopivaa paitaa. Muut paidat ovat toissakesältä! Tein siis neljä uutta paitaa, joista yksi oli Veetillä tuolla hupparin alla. Pitää ottaa kuvaa myöhemmin, kun kokeilin siihen ensimmäistä kertaa silityskuvaa.


Veeti sai myös hupparin Metsolan raitajoustiksesta. Sininen väri on oikeasti turkoosi, kuva vääristää sävyä. Kaavana Beagleboy koossa 110cm. Harmaata joustocollaria jäi hupparista vielä yli, joten siitä tein vielä toiset perushousut.


Harjoittelin myös nappilistaa Bert-nappilistabodyn kaavalla. Ylemmässä hienosti vinossa lista, kun en oikein hahmottanut Ottobren ohjeita... Alempaan meni jo oikein!



Itselle valmistui pari paitaa ja farkkutrikooleggarit. Sovituskuvaa tulossa myöhemmin.


Jaksoin jopa väsätä leggareihin taskut!


Aava sai bodien lisäksi timanttitrikoosta tunikan. Kaavana Ottobren Toffee ilman taskuja ja taitteelta otin sentin pois eli yhteensä kavennusta nelisen senttiä. Lisäksi pidensin hieman helmaa, että menisi pidempään.


Leirillä oli yleisessä testikäytössä Elnan peitetikkikone ja kävin sillä kääntämässä useankin helman ja arvatkaa oonko ihan in love?


Aava hallitsee ilmiselvästi tän posaamisen jalon taidon. Tosin asento sopisi kyllä enemmän johonkin Seiskan bikinikuviin...


Semmoisia ompeluita valmistui! Unet jäi hieman vähiin kun joka yö piti kahteen surruutella, mutta muuten oli kyllä niin mahtava viikonloppu ihanien ihmisten seurassa, että ei paremmalla väliä. Nyt sitten seuraavaa kertaa odotellessa. Harmi vaan kun jäi kamala ompeluflow päälle ja ei ole aikaa toteuttaa kaikkia ajatuksia nyt heti. Lisäksi Aava on nukkunut kaksi yötä todella levottomasti ja mulla on silmät ihan ristissä. Leirillä kun tuli nukuttua vähän sillä ajatuksella, että kotona saa sitten nukkua. Olin väärässä. Mutta kyllä tällä taas jaksaa arkea ja varsinkin kun muutaman viikon päästä on tiedossa ihanien tyttöjen kanssa saunailta täällä meillä! Miten teidän viikonloppu meni?

11 kommenttia:

  1. Mahtava ompelusaldo! Teillä on varmasti ollut aivan huippis viikonloppu, kunpa itselläkin olisi joskus vastaava ompeluviikonloppu. :)

    Vähän mää repesin tolle Aavan poseeraukselle! :D En ole aiemmin muuten ihan lämmennyt tolle timanttikankaalle tai lähinnä sen värille, mutta sun tekemässä mekossa se näyttää tosi kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin huippis, että ei ikinä! Toivottavasti pääset joskus samanlaiselle! Kuulutko mihinkään teidän alueen ompeluryhmään facebookissa? Siellähän tämmöisiä järkätään ;)

      Itsekään en tuota timanttia ostanut, sain sen vaihdossa kaverilta kun alkoi tuntua siltä, että siitä olisi ihana tehdä tunika. Vielä kivempi ois ehkä semmoinen vanhan roosan värinen!

      Poista
    2. samaa mieltä tuosta timanttikankaasta, kankaana kun oon nähny ni ei kyllä oo lämmenny yhtään sille, mutta tässä blogissa valmiissa vaatteessa toimii! :)

      Poista
  2. Vau, vaikuttaa aivan ihanalta leiriltä. Kauniita vaatteita sait aikaan, ja paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana se olikin <3 Meidän ryhmän tehokkain ompelija ompeli viikonlopun aikana yli 50 vaatetta! Voitko käsittää!

      Poista
    2. mitä vaatteita se ompeli? melke voi käsittää jos pipoja, mutta huh 50kpl on PALJON! :O himo-ompelija, kumpa iteki jaksais :)

      Poista
  3. Siis wau, minäkin tahon tuommoiselle leirille!

    VastaaPoista
  4. Todella ihania kaikki! Pystyn niin samaistumaan tuohon tunnelmaan. Onnistuit paremmin kuin minä tuossa "Gugguussa", laitoitko tukinauhan vetskan alle? Itsekin ihmettelin lehden ohjetta 38 cm pituisesta vetoketjusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin tukikankan vetskarin alle, kun oon päätynyt siihen, että se vie vähemmän aikaa kuin purkaminen joka yleensä seuraa siitä, kun en jaksa laittaa :D

      Poista
  5. Varmasti hieno leiri ja todella upeita tuotoksia. Tuo tunika on kyllä nätti!

    VastaaPoista