sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannusjuttuja

Lapsiperheessä juhannus ei kamalasti eroa muistakaan viikonlopuista, sillä villit festarijuhannukset ovat melko kaukaisia muistoja vain. Eikä kyllä olisi voinut valehtelematta vähempää kiinnostaa värjötellä tuolla sateisessa säässä ja nukkua kylmässä teltassa. Hieman on siis juhannuksen viettotavat muuttuneet vuosien varrella, sillä Kalajoella tuli vietettyä varmaan kymmenisen vuotta putkeen. Edelleen voisin mennä yhdeksi illaksi jotain huippuhyvää esiintyjää katsomaan, mutta hotellimajoitus olisi melko must juttu!

Perjantaina pikasurautin Aavalle uutta juhannusvaatetta eli kuvan leggarit ja pipon (joka olikin erittäin tarpeellinen koleassa säässä) kirpparilta viidenkymmenen sentin hintaan ostetuista naisten yöhousuista. Piirsin leggarikaavan hieman isompana ja olisi voinut vähän olla kapeammat, vaikka kuvassa ei niin se leveys näykään.


Perjantaina iltapäivällä lähdettiin viettämään grillijuhlia Dobermamin Sonjan luo ja paikalla oli toinenkin ystäväpariskunta eli Aavan kummit lapsineen. Kaikin puolin siis perhejuhannus kun paikalla oli kuusi aikuista ja viisi lasta. Näiden naispuolisten perheenjäsenten kanssa ollaan treffailtu viikottain viime vuoden puolelta alkaen, mutta ensimmäistä kertaa miesväki pääsi tutustumaan keskenään. Sonjan miestä ei siis kukaan meistä tuntenut etukäteen. Mutta onneksi juttu luisti hyvin kaikkiin suuntiin ja naurua riitti! Syötiin hamppareita, salaattia ja ristikkoperunoita sekä jälkkäriksi valkosuklaa-raparperijuustokakkua. Oli ilmeisesti niin hauskat jutut, että ainoat kuvat illalta ovat nämä, missä Aava ajelee innoissaan Sonjan nuoremman lapsen potkuautolla.


Ilta venyi sen verran normaaleista rutiineista, että lapset saatiin nukkumaan vasta puoli kympin jälkeen, mutta onneksi nukkuivat sitten aamulla vähän normaalia myöhempään, niin ei jäänyt univelkoja kenellekään. Oli kyllä niin huippu ilta, että lisää tämmöisiä kiitos! On tosi mukavaa, että nykyään kaveripiiristä löytyy muitakin lapsellisia juhannuksen viettäjiä ettei tarvitse ihan kotona viettää koko juhannusta.


Lauantaina lähdettiin aamupäivästä sitten meidän mökille päiväksi ja illaksi. Samalla reissulla käytiin kyläilemässä Pyhäjoella ja moikkaamassa ystäviä. Seuraavan kerran kun nähdään niin ystävillä onkin pienenpieni vauva, sillä viimeisiä raskausviikkoja viedään nyt. Parisen tuntia kyläiltiin Aavan kanssa ja mies kävi sillä aikaa heittelemässä Pyhäjoen radalla frisbeetä. Veeti jäi mökille mummun kanssa. Iltapäivällä ajeltiin takaisin mökille ja grillailtiin taas niin herkullisia ruokia!


Juhannuskukat kävin poimimassa lauantaisella juoksulenkillä ja hieno kimppu tulikin!



Kylmä ja kolea juhannus innostutti tarttumaan puikkoihin ja neuloin itselleni pitkästä aikaa uudet villasukat! Nämä on tehty Novitan Puro Batikista tämmöisiksi kesäsukiksi. Lanka kun taitaa olla täysin akryyliä, mutta sopivaa pehmeisiin kesäsukkiin. Kesäaikaan kun villasukat tuntuvat vähän liiottelulta, mutta kuitenkin kaipaan villasukkia, kun lattiat ovat kylmät. Lanka oli todella nopea neuloa ja toisen sukan tein eilen illalla kokonaan muutamassa tunnissa. Malli on Dropsin ja löytyy täältä.


Tänään ajattelin suunnata Kärkkäiselle alennusmyynteihin ja sen jälkeen lasten kanssa kavereille kyläilemään. Miten teidän juhannus sujui?

2 kommenttia:

  1. Niin se on lapsiperheessä juhannus kuin ihan tavalinen viikonloppu :) Ihania ompeluksia ja noi villasukat on ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIinhän se on, vaikka ainakin tuli syötyä paremmin kuin normaalisti ;)

      Poista