keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Pari ruokavinkkiä ja uutuuksia keittiössä

Välillä tulee kokeiltua jotain uusia ruokia ja näpättyä kuvia niistä, mutta usein ne jäävät jakamatta, koska en viitsi tehdä omaa postausta yhdestä ruuasta. Ajattelinkin koota tähän vinkiksi muutaman ruuan, jota meillä on kokeiltu ensimmäistä kertaa nyt kesän aikana. Jospa näistä saisitte vinkkejä omaankin keittiöönne!

Ensimmäisenä testiin ovat päässeet romaine-salaattitacot, eli salaatinlehden päälle kasataan ruokaa, kuten tacokuorien väliin. Meillä oli ihan salaattia, tacomaustettua jauhelihaa, ananasta ja raejuustoa. Kastikeena chipotlemajoneesia. Nämä oli tosi hyviä ja passaa hiilareita välttelevillekin!


Omissa kasvilaatikoissa tuolla pihalla pinaatti on rehahtanut valtavaan kasvuun ja sitä on TODELLA paljon. Piti siis keksiä sille jotain käyttöä salaatin lisäksi. Kuin toiveitani lukien Oi mutsi mutsi-blogissa esiteltiin feta-pinaattipiirakan ohje. Sen kummemmin empimättä pistin miehelle frisbeegolfradalle kauppalistan ja lähdin nyhtämään pinaattia penkistä :)


Pinaatin lisäksi käytin vähän myös punamangoldia, koska sitäkin on tuolla pihalla melko runsaasti... Piirakka oli todella yksinkertainen tehdä, sillä täyteeseen tuli vain pinaattia, punasipulia, valkosipulia ja fetaa ja päälle juustoraasteella höystetty muna-kermaseos. Tein myös itse pohjan tavallisella suolaisen piirakan ohjeella. Olisikohan ollut 4dl vehnäjauhoja nypittynä 200g:n voita ja puoli desiä kylmää vettä sekaan sekä suolaa oman maun mukaan.


Yllättävän herkullista tuli näinkin "ei mulle tyypillisistä" raaka-aineista. Tosin ohjeesta poiketen pinaatti toki oli tuoretta eikä pakastettua.


Tänään meillä oli ruokana vähemmän gourmeeruokaa eli makkaragratiinia :) Ohje on jostain Pirkan ruokalehdestä ja tämmösiä aineksia tarvitset ruokaan:

5dl maitoa 
rasvaa
vehnäjauhoja 1dl
4 munaa
juustoraastetta
uunimakkaraa
tomaattia
sipulia
tuoretta basilikaa (käytin kuivattua kun ei ollut tuoretta)
suolaa
pippuria

Kuumenna rasva ja lisää jauhot. Kiehauta suurus ja lisää maito voimakkaasti sekoittaen. Ota liesi pois päältä ja lisää munat sekä juustoraastetta 0,5-1dl. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla.

Laita makkarat, sipulit ja tomaatit voideltuun vuokaan ja kaada maitoseos päälle. Paista n. 225 20-30 min, kunnes gratiini on jähmettynyt.

Meillä kaverina oli tuorejuustomaustettuja perunanyyttejä sekä salaattia.


Keittiömme on saanut uuden muovimaton, joka ostettiin Ikean reissulla. Tuo välitila saarekkeen ja altaan välissä tahtoo olla aina törkyisen näköinen, varsinkin kun liedeltä lentää rasvaa laatoille. Ajattelin, että jos tuo matto vähän hillitsisi sitä ja kivasti se tuohon sopiikin. Samanlainen matto ostettiin myös terassille!




Veeti sai Ikeasta uuden juniorituolin, kun Brion Sit meni Aavalle syöttikseksi. Veeti yltää kyllä syödä tavalliseltakin tuolilta, mutta se on yhtä heilumista kun pitää istua jalkojen päällä ja Veeti on muutenkin todella rauhaton syöjä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti