sunnuntai 24. elokuuta 2014

Viikko tiivistettynä

Toiseksi viimeinen kotonaoloviikko lähestyy loppuaan ja tässäpä pieni tiivistelmä meidän viime viikosta. Ilmat kylmenivät ihan yhtäkkiä ja kovasti sai jo välikausivaatteita kaivaa kaapista esille. Samalla laitettiin pienet kengät ja asusteet pois ja kävin muutenkin ulkovaatekaapit läpi. Maanantaina mummu oli täällä kylässä ja tiistaina saatiin myös kaveri lapsineen leikkiseuraksi. Ollaan leikitty pihalla ja leikkimökissä ja tämmöisen aamupalan ostin yksi aamu Veetin kiskalta. Teetä, sienivoileipää sekä donitsia. Aika herkkua ;)



Keskiviikkona sain vihdoin viimein vietyä tavaraa kirpparille ja ihan hyvin nuo ovat kaupaksikin menneet. Pöytävuokrat on jo kuitattu ja loppu onkin sitten pelkkää plussaa. Ylivieskassa on suhteellisen uusi kirpputori nimeltä Ruusunen tuossa ihan keskustassa ja voin kyllä suositella vierailua siellä, mikäli jostain syystä täällä päin liikuskelette. Mukavan tilava ja siisti kirppis, jossa on kahvila ja hyvät vessat, jossa on myös lastenhoitomahdollisuus ja lapsille on myös oma leikkitila. Vaatehuoneessa on kyllä vielä huolestuttavan paljon noita pusseja ja nyssyköitä, mitkä pitäisi saada myytyä. Varasinkin suosiolla kaksi pöytää ja molemmat kahdeksi viikoksi!


Tässä samalla muuten pari sovituskuvaa tuosta Reiman haalarista. Koko siis jo 86cm ja Aava on varmaan alle 80cm pitkä.


Haalarin hihoissa ei ole kamalasti ylimääräistä eli sen puolesta en pienempää haalaria oikein olisi voinut ottaa. Hieman tämä on semmoinen pussi, kun kasvunvaraa on jonkin verran. Hyvällä tuurilla tämä voisi mennä päälle vielä keväällä.




Torstaina meillä oli kylässä opiskeluaikainen kaveri lapsineen ja juttua riitti useammaksi tunniksi, vaikka ei olla oikein koskaan taidettu koulujuttujen ulkopuolella aiemmin tavata. Lapsistakin oli toisille leikkiseuraa, niin aika kului mukavasti. Meitä piti tulla vielä kolmaskin äiti lapsineen, mutta valitettavasti perheen nuorin heräsi päikkäreiltä kuumeisena, joten treffit piti heidän osaltaan perua.


Harvinaisten vieraiden kunniaksi leivottiin Veetin kanssa aamulla pätkismuffinsseja kinuskikissan ohjeella. Halusin testata myös kuorrutetta ja tein sen näin:

80g huoneenlämpöistä voita
250g tomusokeria
25ml maitoa
vihreää elintarvikeväriä
minttuesanssia

Vatkaa voi ja sokeri sekaisin kuivaksi seokseksi. Lisää neste ja halutessasi värjää ja mausta kuorrute. 

Joku tuorejuustokuorrute olisi ehkä enemmän omaan makuun, kun tuo kuorrute on, noh, aika rasvaisen makuinen! Hyviä oli silti.


Perjantaina mentiinkin lasten kanssa mummulaan yökylään. Lauantaina mummu meni töihin niin pappa kävi hakemassa Veetin mukaansa mökille. Olivat käyneet isomummulla ja kokemassa verkotkin. Me vietettiin Aavan kanssa laatuaikaa ja käytiin Raahessa kirppareilla ja Prismassa ostamassa Veetille uudet kumpparit.

Lauantaina kävin myös toista kertaa Aavan syntymän jälkeen vähän viihteellä. Tämä oli semmoinen hetken päähänpistos kun mies oli työkavereiden kanssa saunomassa niin pyysin sitten kaveria lyhyellä varoitusajalla meille iltaa istumaan. Eksyttiinpäs sitten ysäribileisiin ja tuli kyllä tanssittua illan aikana enemmän kuin varmaan koskaan baarireissulla.  Huippua, että joskus tämmöiset ihan ex tempore-jututkin onnistuvat ja pääsee viettämään hauskaa iltaa parin tunnin varoitusajalla. Lastenvahtikin oli valmiina, kun lapset olisivat olleet jokatapauksessa mummulassa yötä.


Tänään on ollut yllättävänkin virkeä olo siihen nähden, että nukkumaan tuli mentyä vasta aamun pikkutunneilla. Kävin jopa kirppareilla aamupäivällä ja hinnoittelin vielä vähän lisää kirpparitavaroita ja muutenkin kaivelin kaapeista ylimääräisiä juttuja pois. Ihanaa, kun ei mennyt päivä ihan sohvalla nukkuessa. Tosin ei se oikein lasten kanssa onnistuisikaan. Huomenna sitten pitää viedä kirpparipöytään taas vähän täydennystä ja toivoa, että sieltä näiden viikkojen aikana mahdollisimman paljon tavaraa katoaisi. Ylijäämävaatteet taidan käydä sitten suosiolla kippaamassa Uffin laatikkoon kun en jaksa niitä raahata enää takaisin kotiin.


1 kommentti:

  1. Jos jotain 68 ja 74 tai isompaa jää niin meillekki vois laittaa tuleen ja maksan postit. :)

    VastaaPoista