tiistai 4. marraskuuta 2014

Lelukutsut halloween-tyyliin + arvonta

Huh mikä vilinä meillä oli lauantaina kun pidin elämäni ensimmäiset Leikkien-lelukutsut. Paikalla oli parhaimmillaan kymmenen aikuista sekä yksitoista lasta meidän perheen lisäksi ja tietenkin esittelijä! Koska kutsut olivat pyhäinpäivänä, pidin samalla lapsille naamiaiset ja tein tarjottavat myös halloween-teemalla. Lapsilla olikin kivasti naamiaisasuja päällä ja meiltä löytyi mm. melko monta kissaa, hämähäkkimies, tiikeri sekä keiju. Ajattelin, että tämmöinen naamiaisjuttu on lapsille mukava ja vähän erilainen ohjelmanumero. Kaikilla kun ei ole esimerkiksi hoidossa mitään naamiaisjuttuja.
Meillä lapsilla oli hoidossa edellisenä päivänä naamiaiset, joten toiset meni jo rutiinilla ;)

Saimme sopivasti Liberolta pari eläinpukua Aavalle. Liberohan julkaisi nyt syksyllä Animal collection vaipat, joissa seikkailevat mm. tiikeri ja elefantti. Vaippapaketeista voi myös kerätä pisteitä, joilla voi lunastaa itselleen näitä kuvissa näkyviä pukuja.



Pukujen koko on 92cm, mutta kuten huomaa niin hyvin menee hihoja ja lahkeita käärimällä myös pienemmälle käyttäjälle, sillä Aava on ehkä himpun verran alle 80cm pitkä.


Itse tykästyin enemmän tuohon tiikeripukuun, sillä norsussa tahtoi valua kärsä silmille :) Näissä on sen verran kasvunvaraa, että luulen näiden menevän päälle vielä vappunakin, mikäli silloin on menoa naamiaisiin.


Myös sinulla on mahdollisuus voittaa lapsellesi eläinpuku, sillä sain arpoa lukijoiden kesken yhden kumpaakin pukua eli norsun ja tiikerin. Kommentoi vaan alle kumpi puku on mielestäsi hauskempi, niin olet mukana arvonnassa! Anonyymit kommentoijat jättäkää erottuva nimimerkki ja kaikilta pitää löytyä sähköpostiosoite. Arvonta-aikaa on ensi viikon maanantaihin asti!



Veeti oli naamiaisissa kissa. Housut löytyivät kaapista ja pipo, häntä ja paita ommeltiin hoitopaikan naamiaisia edeltävänä iltana. Yritin ehdottaa, että jos haettaisiin Kärkkäiseltä vain joku naamiaisasu, mutta ei kelvannut kun äiti osaa kuulemma ommella kissapuvun. Eikai se auttanut kuin ommella. Hännän suhteen menin sieltä missä aita on matalin ja leikkasin hännäksi vanhat sukkahousut ja ompelin lahkeen kiinni vöytärökaitaleeseen, jolloin häntää voi pitää useamman kokoinen käyttäjä. Vanua ei ollut tarpeeksi, joten en täyttänyt häntää millään.



Tarjottavana meillä oli pätkismuffinsseja madoilla ja suklaakuorrutuksella.


Lisäksi tein Kinuskikissan kinuski-puolukkakakun, jonka koristelin "verellä" ja kakusta sojotti veitsi. Veri on tehty sekoittamalla vaaleaan siirappiin punaista ja hitusen sinistä elintarvikeväriä. Hieman lantrasin vedellä. Sitä sitten pärskin pensselillä kakun päälle, että sain verimäisiä roiskeita.





Toisen juustokakun tein Dansukkerin ohjeella ja koska en saanut suoraa linkkiä ohjeeseen niin laitan sen tähän. Tästä ihmiset tykkäsivät todella paljon, joten voin kyllä suositella tätä! Kuvaa en kyllä muistanut ottaa, joten kuvitelkaa itse tähän herkullinen juustokakku kinuskipäällysellä :)

Caramel Cheesecake



10–12 annosta

Ainekset
Pohja
12 Digestive-keksiä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl kanelia

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori
4 isoa munaa
1 ½ dl kuohukermaa

Kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
100 g voita tai margariinia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria


Aloita kinuskikastikkeesta. Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
Vinkki! 
Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24–26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Valuta n. 1 dl kinuskikastiketta päälle ja pyörittele se kevyesti haarukalla täytteen joukkoon. Pane loppukastike jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.
Paista 175 oC uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.
Vinkki!
Mikäli kastike on liian paksua, saat siitä juoksevamman lämmittämällä hetken mikroaaltouunissa tai kattilassa, lisää tarvittaessa tilkka kermaa ja kiehauta.

Suolaisena tarjottavana tein muumionakkeja eli voitakinakääreessä olevia nakkeja.

Nakkien seurana oli hämähäkkipiirakkaa eli Kinuskikissan Texmex-kanapiirakkaa, jonka päälle tein oliiveista pieniä hämähäkkejä. Lisäksi paistoin ihan karjalanpiirakoita ja juomana oli tietenkin Mustaa Jaffaa!


 Kutsuilla sain ison osan joululahjoista hommattua, joten taas yksi huoli vähemmän. Itse asiassa lahjavalmistelut eivät varmaan koskaan ole olleet marraskuun alussa vielä näin hyvällä mallilla! Joko teillä on ensimmäiset lahjat hankittu?

Yhteistyössä Libero ja Blogirinki




41 kommenttia:

  1. Tiikeripuvun meillekkin saisi laittaa mikäli arpaonni sattuu suosimaan :). Pitää muuten sanoa että hirmu söpöjä nää eläinkuosit vaipoissa. Piristää vaipanvaihtoa !

    VastaaPoista
  2. Mää niin voisin kotiuttaa meille tuon tikrupuvun! :D Teillä on ollut kivan näköset kutsut ja tarjottavat näyttää hauskoilta ja herrrrkullisilta. Tuo veriroiskekakku täytyy kyllä joskus toteuttaa! :) Mä vein kans perhekahvilan naamiaisiin oliivihämppispiirakkaa ja sai kyllä helpolla vaivalla hauskan ja teeman mukaisen piirakan. Ja on ne ekat joululahjat täälläkin jo hankittu... ;)

    VastaaPoista
  3. Mukaan arvontaa kun sopivaa kokoakin... tiikeripuku.

    VastaaPoista
  4. Meijän vesseli tahtois kans tikrupuvun :)

    VastaaPoista
  5. Mukaan tiikeripuvun arvontaan! siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mukana arvonnassa tavoittelemassa tiikeripukua.

    VastaaPoista
  7. Tiikeripuku on kivempi. Ihanat tarjottavat teillä ollut juhlissa. :)

    VastaaPoista
  8. Tiikeripuki kyllä kelpais meillekin :)

    VastaaPoista
  9. Tiikeri :) vaatehuttuja(@)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Tiikeri :) annairamanii@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Tiikeri :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  12. Norsupuvun ottaisin mielelläni meidän pojalle :)
    jonnaharju@elisanet.fi

    VastaaPoista
  13. Norsupuku olisi meidän valinta :) omenapuunvarjossa@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Meille kelpaisi norsu.
    kirmiina@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Tiikeripuku sopisi pojalle :)
    tsalmi@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Tiikeripuku on suloinen :)
    johanna.py@luukku.com

    VastaaPoista
  17. Kivanoloiset kemut ja herkulliset tarjottavat. :) Kyllä mielelläni näkisin tuon tiikeripuvun kummityttöni yllä. ;)

    VastaaPoista
  18. Tiikeripukua tavoittelen.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Tiikeri! Ja kiitos vielä lauantaista, etenkin huippuluokan tarjoiluista! :)

    VastaaPoista
  20. Norsupuku :)
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  21. Mukana tiikeripuvun arvonnassa! :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Mää en löytänyt kaupasta matokarkkeja, joten en ostanut muffinssitarvikkeitakaan. Kotona keksin askarrella matoja täytelakujen täytteestä. Täyte oli yhtä helppoa rullata pitkulaisemmaksi kuin muovailuvaha. Sitten vaan puuttuivat ne muffinssit.... Kiitos hyvistä vinkeistä Halloween leipomuksiin, mää ehkä teen näitä sitten vielä joulunakin :) (Ei kiitos, en osallistu arvontaan)

    VastaaPoista
  23. Oon kerännyt koodeja, mutta kokeillaan nyt arpaonneakin. Eli tiikeipukua tavoitellaan :)

    VastaaPoista
  24. Kumpikin puku kelpais! Osallistun kuitenkin norsupuvun arvontaan! :)

    VastaaPoista
  25. Norsupuku vois olla kiva. kaimaen1(at)luukku.com

    VastaaPoista
  26. Tiikeripuku ja se menisi heti pukin kontiin <3

    VastaaPoista
  27. Meille ottaisin kumman vain, jos toinen pitäisi valita niin tiikeriin ehkä päätyisin.

    HeidiP
    heidi.j.paananen@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Sopivaan aikaan päädyin selaileen blogeja, nykyään niin harvoin edes seuraan mitään. .:) tiikeripuku on ehdottomasti hauskempi!

    VastaaPoista
  29. Meillä asustaa 10kk ikäinen tiikerityttö :)

    VastaaPoista
  30. tiikeripuku on kivempi :) ois ihana voittaa se arvonnassa sillä en saa millään vaippapakettikoodeilla sitä lunastettua.

    VastaaPoista
  31. Osallistun tiikeripuvun arvontaan :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Norsupuku ois ihana! :)
    ristiluomajenni@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Norsupuku on lempparini!
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Meidän 9 kk pojalle tiikeripuku tietenkin.
    mktiiro@gmail.com

    VastaaPoista