sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Mitä kaapista löytyy-piirakka

Kaikilla on varmasti joskus niitä päiviä, että pää raksuttaa ihan tyhjää, kun pitäisi keksiä jotain fiksua syömistä perheelle. Yleensä tämä aivojumi tulee silloin, kun ruuan pitäisi olla suht pian valmista. Meillä oli eilen tämmöinen tilanne ja ajattelin tehdä ruuaksi vain suolaisen piirakan. Siihen voi kätevästi tunkea kaikki jääkaapista löytyvät epämääräiset ruokajämät ja saa samalla ruokaisen piirakan. Meidän piirakasta tuli broileripekonipiirakkaa ja tässäpäs teillekin sen ohje.



Pohja:

250g voita
4dl jauhoja
1,5dl kylmää vettä

Nypi vehnäjauhot ja pehmeä voi keskenään. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Pohjasta riittäisi varmaan melkein uunipellilliseen, mutta koska itsellä ei ollut täytteitä niin isoon piirakkaan, tein isoon pyöreään vuokaan.

Täyte:

250g maustamattomia kanasuikaleita
1pkt pekonia
1 punasipuli
ananaspurkki
valkosipulinkynsi
0,5dl ketsuppia
aurajuustopaketin jämät
2kpl tomaattia
yrttimaustetta
pippuria
paprikajauhetta

Munamaito:
pari munaa
sopivasti maitoa/purkki kermaa

Päälle juustoraastetta.

Paista pekonit kypsäksi, lisää kanasuikaleet ja kun kanat ovat melkein kypsiä, lisää sipulit. Kun sipuli on kuullottunut, lisää tomaatit ja ananaspalat, aurajuusto sekä mausteet. Tee munamaito valmiiksi ja raasta juusto.

Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia ja täytä piirakka. Itse laitoin raa'an pohjan päälle folion sekä herneitä, että taikina ei noussut uunissa. Kaada munamaito täytteen päälle ja ripottele lopuksi juustoraaste. Paista noin 25 minuttia tai kumnes piirakka näyttää kypsältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti