sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Tuuttipullaa ja kirpparilöytöjä

Tänään käytiin laskiaisen kunniaksi tietenkin pulkkamäessä. Ensimmäistä kertaa tuolla Huhmarissa, jonne oli tarkoitus suunnata jo viime viikonloppuna, mutta lapsille tuli se kuume silloin. Saatiin mummu ja pappakin mukaan mäenlaskuun. Onneksi, sillä en olisi kyllä uskaltanut tämän mahan kanssa enää laskea, sen verran oli mielestäni iso mäki! Tyydyin siis värjottelemään sivummalla ja keskittymään makkaranpaistoon ja laskiaispullan syöntiin :)


Aamulla oli melkein parikymmentä pakkasta ja pelkäsin jo, että ei päästä mäkeen ollenkaan. Iltapäivällä pakkanen kuitenkin laski puoleen aamuisesta ja päästiin liikenteeseen.





Evääksi otettiin tietenkin leivät, makkaraa ja jälkkäriksi aamulla tekemiäni "tuuttipullia". Idea pullista on tullut täältä. Jotenkin onnistuin sössimään taikinan kanssa ja vaikka mielestäni käytin oikean määrän jauhoja, oli taikina kohottuaan niin löysä, että se valui pöytää pitkin :D Sain lisätä siihen melko paljon vielä jauhoja, mutta lopulta sain kuin sainkin kieriteltyä taikinan foliomuottien päälle.


Nämä oli kyllä helppo lastenkin syödä, kun se kansi ei irronnut koko ajan tuosta päältä eli todella toimiva idea lapsiperheen laskiaispullaksi!


Aamupäivällä saivat lapset toimia hetken aikaa kuvausmallina ja otin muutamasta myyntiin tulleesta piposta kuvia hieman paremmassa ulkovalossa. Pipot myynnissä facebookissa.


Tämä vaaleanpuna-mustapallorusetti on aika herkku ja ehti mennäkin saman tien kun kuvan sain laitettua esille :)


Samaten tästä kaksivärisestä raitapiposta tuli hauska ja voi olla, että Veeti saa tämmöisen samanlaisen itselleen.


Otinpa myös pitkästä aikaa kuvaa kirppariostoksista. Harvemmin tulee enää käytyä kun viikolla kirppis menee kuudelta kiinni kun ennen se oli parina päivänä seiskaan asti. Lauantaina kävin suutarilla ja tein pikakierroksen samalla kirpparille ja kannatti. Tein löytöjä Aavan akuuttiin housupulaan.

Ostin kolmet farkut koossa 92-98, taisi kaikki olla hennesin. Siniset on semmoista ihanan ohutta "kesäfarkkua" ja päällimäiset vähän kaposempaa mallia, mutta joustavat kuitenkin.


Pinkeissä oli tuommoiset kivat sydäntaskut ja timanttinappi :)


Lisäksi ostin yhdet name itin vuorelliset puuvillahousut jemmakaappiin sekä vauvalle Seppälän pitkät sukat ja mustat housut. Nuo Seppälän sukat ovat melkeinpä ainoita, jotka ovat meillä pysyneet täydellisesti jalassa! Lisäksi itselle lyhythihainen imetyspaita, kun niitä ei taida löytyä yhtään kappaletta kaapista. Taidan ehkä käyttää tuon pesussa jonkun värin kanssa, kun en tiedä osaanko valkoista käyttää. Koko satsista köyhdyin 12e.


Lisäksi aikaisemmalla kirpparireissulla ostin tuon oikean puoleisen punaisen Ruskovillan villahaalarin koossa 110cm. Hintaa tällä on uutena 69e  ja tietty postit jos jostain tilaa. Erittäin hyväkuntoinen versio maksoi kirppariostokseksi paljon eli 30e, mutta uuteen nähden ihan ok hinta. Menee Veetille tämän talven juuri ja juuri ja jää odottelemaan sitten Aavaa. Malliltaan täydellinen hoikemmallekin lapselle! Monesti villahaalarit ovat leveitä ja lyhyitä, tässä on pitkät raajatkin. Menee mahdollisesti jopa kaksi talvea Aavalla, kun kääntää ensimmäisenä vuonna vaan lahkeita ja hihoja.


Kuuluuko teidän laskiaiseen pulkkamäki ja pullat? :)

16 kommenttia:

  1. Heh, minä pyörittelin sillon kun sulle kirppikseltä soitin, niin noita vaaleita farkkuja ja noita sydänfarkkuja käsissä mut jätin sinne. Ostin nimittäin noiden vaaleiden farkkujen pöydästä tismalleen samanlaiset mut perussiniset ja noissa sydänfarkuissa muistaakseni bongasin tahran jostain takaa? Voivat toki olla eri pöydästäkin :) Nuo seppälän sukat tosiaan on huippuja, meillä kans Pikkusiskon kahdet odottaa vauvaa ja toiset on just nuo sydänsukat. Hyviä löytöjä oot tehny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niissä vissiin joku milli kertaa milli vaalea tahra, mutta euron hinnalla ei haitannut ja kun Aavalla on oikeasti kamala housupula kun joku laiska äiti ei saa ommeltua raukalle housuja :D

      Poista
    2. Ei ne sitte varmaan samat ollu. Ninusta niissä oli ihan reilunkokoinen rasvatahra takana.

      Poista
    3. No hyvin mahdollista, että jäänyt multa huomaamatta :D PItää kotona syynätä ja tehdä fairykäsittely, jos semmonen löytyy :)

      Poista
    4. Silläkö lähtee vanhatkin rasvatahrat? Meillä eletään ilmeisesti kauhean epäterveellisesti kun melkeen kaikissa vaatteissa jotain rasvatahroja :D

      Poista
    5. No oon mää poistanut semmosista mitkä on monia pesuja käynyt koneessa kun en oo muistanut poistaa ja hyvin on lähtenyt :D

      Poista
  2. Eilen oli kyllä hienot pulkkailukelit, kun aurinko paistoi! Minä kokeilin myös noita tuuttipullia ja hyvin onnistui. Tai siltä ainakin vaikuttaa...oli niin paljon vielä ystävänpäivältä herkkuja, ettei päästy pullia vielä maistelemaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää skippasin ystävänpäiväherkut ku käytiin ravintelissa syömässä, mutta ajattelin, että laskiaispullat menee sit ystävänpäiväherkkuina päivän myöhässä :D

      Poista
  3. Pulkkamäki ja pullat kuuluu tännekkin. Ihania pipoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskiaispullia pitäs kyllä tehdä useamminkin kuin kerran vuodessa. Niin paljo parempia kuin tavalliset pullat! :)

      Poista
  4. Siis en oo koskan nähny ite tehtyjä tuuttipullia! Luullut,että kuuluvat kategoriaan "tehdasvalmisteiset". Hauskan näköisiä,pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas en oo koskaan tiennyt, että näitä on edes olemassa! Siis en oo mitään tehdasvalmisteisiakaan nähnyt koskaan, ihan uus juttu mulle. Mutta tosi helppoja kyllä syödä (lue vähän liiankin ;)).

      Poista
    2. Ovat varmaan saaneet alkunsa tikkupullista, joita paljon ainakin partioleireillä on tullut nuotiolla paistettua.

      Poista
    3. Oon minäkin tikkupullia tehnyt ja vasta mietin, että pitäs käydä lasten kanssa paistaan joskus makkaran jälkkäriksi kunnon tikkupullat !

      Poista
  5. Aivan ihania pipoja :-) Aavalla on todella kaunis nimi, ja siihen liittyen mikä on Veetin koko nimi? En ole täältä siihen löytänyt vastausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veetin koko nimi on Veeti Ville Valtteri. Sitä ei varmaan täällä luekaan, kun Veeti on kastettu ennen kuin blogi on perustettu :)

      Poista