maanantai 18. toukokuuta 2015

Surrurur vaihteeksi

Mulla on näemmä jäänyt päälle tämmöinen tapa, että ompelen kasan vaatteita ja pikkuhiljaa päättelen niitä ja sitten joskus jopa silitän ja siihen se jääkin. En muista ottaa kuvia ja siinä vaiheessa kun muistan, ovat vaatteet jo rytyssä tai ulkona pimeää :) Mutta tässä muutama valmistunut vaate ilman sovituskuvia.

Ensimmäisenä Aavalle peruspaita ihanan mintusta paratiisin puutarha-trikoosta, jota oli pakko tilata Pehemiältä metri! Muuta kangasta en olekaan vähään aikaan tilannut. Tästä tein myös kauniin peplumin, josta ei lähtenyt ensimmäisen käyttökerran jälkeen mandariinitahrat irti! Pitänee yrittää vielä muullakin kuin sappisaippualla.


Kaavana tässä on papana koossa 92cm muistaakseni. Hieman taisin jatkaa helmaa ja tein kaula-aukkoon valepisarahalkion.


Löytöpalan palalaarista puolestaan nappasin 80cm vaalean lilaa, luiruhkoa trikoota palan ja siitä saikin seitsemälle eurolle vastinetta kun tein siitä Aavalle kesähaalarin ja vauvalle omansa. Jämäpaloista sain Aavalle vielä pipon! Eli kolme vaatetta seitsemällä eurolla. Resoriakin löytyi mätsäävästi omista varastoista.

Kangas on niin laskeutuvaa, että ajattelin heti siitä tulevan kivat ja rennot haalarit kesäksi. Pitänee sovittaa nämä Aavalla, että näkee vähän onko nuo valtavan suuret. Yläosan otin Ottobren tweettweet-paidasta ja alaosan housukaavasta, jolla tein aiemmin esim nämä housut. Samaa kaavaa on käytetty myös tuossa ko. postauksessa nähdyn haalarin alaosassa.


Vauva puolestaan sai myös hieman pussittavan hellehaalarin, jos niitä helteitä nyt sattuu edes tulemaan. Vaikka voihan tuonne alle laittaa bodyn ja sukkiksetkin! Kaava on piirretty perusbodyn kaavaa muokaten ja on helppo ommella.


Kaapin kätköistä löytyneestä sydänkankaasta tein vielä yhden lyhythihaisen bodyn joko haalarin alla pidettäväksi tai sitten vaunuihin kuumalla ilmalla puettavaksi. Kanttasin mintulla resorilla ja aika hauska väriyhdistelmä tuli! Kaavana Bert-nappilistabody, jossa nepparit siirretty olkapäille.


Vauvalle tein vielä housut ilmaiskaavalla, johon törmäsin Shwin and Shwin-blogissa. Kaava on kokoa n.3kk, mutta veikkaan että voi käyttää jo melko vastasyntyneellä, ainakin jos on pitkät jalat. Tässä on helppo vauvahousukaava aloittelevalle ompelijalle, kun ei tarvitse edes haarakiilaa ommella!


Veetille tein elämäni toiset Knickerbocker-caprit kesäksi. Ensimmäisistä tekemistäni näet kuvan täällä ja muistan vieläkin kuinka harmitti, että tuo kangas meni ekassa pesussa jo melko kuluneen näköiseksi. Takataskut skippasin, koska laiskuus. Noita tikkauksia tulee muutenkin jo ihan tarpeeksi ilman ylimääräisiä taskuja! Vyötärö näyttää isolta, vaikka ompelin Veetin vyötärönympäryksen mukaan kuminauhan noihin. Kai se sitten venyi jotenkin ommellessa liikaa, mutta kokeilemallahan se selviää! Toivottavasti saan näistä blogin puolellekin sitten sovituskuvia, niin näkee paremmin miltä näyttävät päällä.



7 kommenttia:

  1. Ihania kesävaatteita :) Mä en taas saa laitettua millään omia kesäompeluksia blogiin. Ois vaikka kuinka muutakin postattavaa! T. Sonja, joka ei jaksanut kirjautua sisään :p

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja! Minttua paratiisia oli miunkin tilattava, tuolla se kaapissa odottaa... Kivat nuo vauvan haalarit, itse en ole helteisiin varautunut vauvan kanssa mitenkään! Pitäisi varmaan jokunen lyhythihainen edes tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään ois varmaan muuten hoksannut, mut kaverin vauva syntyi viime heinäkuussa ja oli käytännössä kesän lyhythihaisella kun oli niin kuumakalle! Kyllähän se on varmasti vauvankin kuuma nukkua helteessä vaunuissa jos on kamalan kuuuma :)

      Poista
  3. Ihania vaatteita osaat ommella! ihailen kovasti kun joku viitsii ja osaa tehdä itse �� Ostatko lapsille paljon valmiita vaatteita, vai missä suhteessa teillä on omatekemia/kaupan vaatteita? T. Säännöllinen lukijasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veetille ostan farkut kaupasta ja muutoin on aika lailla itse tehtyä. Muutama Pomp de luxin ribbipaita on ostettuja ja muuten taitaa olla melkein itse tehtyä. Aavalla on enemmän kaupan vaatteita. Ehkä senkin takia, että Aavalle löytyy kirpparilta hyvin vielä siistejä vaatteita toisin kuin Veetille ja nuo isojen poikien osaston vaatteet eivät oikein sytytä itseäni. Aavalle ostan jonkun verran myös kaupasta esim nyt hain Lindexiltä edullista perus-kesävaatetta. Varmaan voisi sanoa, että Veetillä on varmaan 80-90% vaatteista itse tehtyjä ja Aavalla ehkä 60-70% itse tehtyjä.

      Poista
  4. Aivana ihanat väriyhdistelmät <3

    VastaaPoista