lauantai 19. syyskuuta 2015

Aamupala, iltapala ja välipala: smoothie!

Mun on aina välillä vaikea keksiä lapsille aamupalaa, välipalaa tai iltapalaa. Mieluiten lapset söisivät muroja ja jugurttia, mutta kiva olisi antaa jotain vähän terveellisempää eikä puurokaan nappaa, jos sit syödään joka päivä. Helpoksi ratkaisuksi ovat meillä nousseet erilaiset smoothiet, jotka on nopea tehdä ja helppo juoda. Meillä on käytössä tupperin Samba-mukit, joissa saa pillin kannesta läpi, joten niistä on kiva ja siisti juoda smoothieta. Tai jos sanoo lapsille kyseessä olevan pirtelö, niin se menee vielä paremmin alas, kun ilmeisesti lapset kuvittelevat siinä olevan silloin jäätelöä!


Tässä yksi esimerkkismoothie:

loraus maitoa
500g rahkaa
kourallinen punaviinimarjoja pakasteesta
banaani
omena
kaurahiutaleita
hieman vaniljasokeria (myös hunaja on hyvä makeuttaja, jos semmoista tarvii)

Nämä vaan sauvasekoittimella tai blenderillä sekaisin niin on muutaman minuutin välipala valmis! Käytännössähän tuohon voi puskea mitä vaan ja tykkään nakata pakastimesta jotain jäisiä marjoja niin niistä tulee se kylmyys ja se tunne, että mukana olisi jäätelöä. Esimerkiksi mustikka-banaanipirtelö toimii myös hyvin.


Syödäänkö teillä smoothieita? Laittakaapas kehiin teidän lempparireseptit niin saadaan vähän vaihtelua noihin kun oma mielikuvitus meinaa loppua välistä kesken :)

11 kommenttia:

  1. Smoothiet on hyviä ja yks mitä tehdään todella useasti on. Mansikkaa, mustikkaa, tyrniä, omenaa tai banaania, vettä. Omenaa kun olen käyttänyt ni laittanut välillä inkkarisokeria vähän. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäskin muistaa näihin käyttää pakkasesta viimeiset tyrnit! Omena oli itelle jotenkin ylläri, että se ei jäänyt semmoseksi karkeaksi vaan sekoittui täysin mukaan.

      Poista
  2. Meillä kans syödään joka päivä smoothieta. Ite oon jo yli vuoden alottanu aamun smoothiella. Todella, todella hyvää tulee,kun laittaa mustaherukoita ( 50g) ja banaania ( 100g), rahkaa ( 200g), kaurahiutaleita ja mehukeittoo/ ite tehtyä soppaa / maitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla heti huomenna kun mustaherukoitakin pakkasesta löytyy, kiitos iskän! :)

      Poista
  3. Smoothiet ovat kyllä helppoja ja nopeita aamu-, väli- ja iltapaloja. Itse käytän pohjana maustamatonta jugurttia tai rahkaa. Sekaan laitan esim. mansikkaa, mustikkaa, herukoita, puolukkaa, banaania, mangoa, nektariinia... Kesällä innostuin tuorepuuroista, niitä teen mielelläni erilaisina marjaisina versioina. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerroppas parhaat tuorepuurovinkit, itsekin innostuin niistä vähän aikaa sitten mutta sitten se hiipui :)

      Poista
    2. Mun tuorepuurossa pitää olla aina kaurahiutaleita ja kauraleseitä sekä hieman mantelirouhetta. Sekaan tilsin marjoja: mustikoita, puolukoita, vadelmia, mansikkasosetta... Nesteeksi laitan nykyisin maitoa ettei kovin jänkkiä tule. Annan turvota yön yli ja aamulla laitan vielä maustamatonta jugurttia puuron päälle. Käypä kurkkaan mun blogista "Aamupalat"-tunnisteen alta.... Hedelmiä en osaa puurooni laittaa. Aamupalan syönti on mulla aina vähän takkalaa. Jugurtilla höystetyt marjaiset tuorepuurot ja erilaiset smoothiet ovat sellaisia jotka uppoavat parhaiten.

      Poista
  4. Meillä on vakkari mansikka/vadelma, mustikka, banaani, rahka, maito ja leseet. Jotain uutta pitäisi kyllä testailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaatkin yhdistelmät alkaa aina tökkiä jos niitä syö jatkuvasti!

      Poista
  5. Moi! Olen lukenut blogiasi jo kauan, mutta vamaan ekaa kertaa kommentoin, sori. Meidän lasten suosikki kesällä oli vesimeloni smoothie. Vesimelonia, banaania, turkkilaista jugurťtia ja hunajaa. Ehkä suosikki siksi, että oli vähän erilaista mitä yleensä tulee tehtyä. Monesti teen smoothiet piimään, koska poika tykkää siitä.

    VastaaPoista
  6. Mustikka-banaani rahkan/maustamattoman jukurtin ja maidon kans on meiän perinteinen smoothie, ite tykkään laittaa leseitä mut mies ei niistä perusta. Toinen kiva on mansikka-vadelma. :)

    VastaaPoista