torstai 24. syyskuuta 2015

Tyttöjen vk- ja talvivarustusta

Niinpä se tuli syksy mahtavan ja lämpimän kesän jälkeen vai menikohän se ihan niin. Koko kesä tuntui syksyltä kun oli niin kylmää ja kosteaa. Olen nyt tullannut meidän vk- ja talvikamppeita, että näkisin mitä vielä puuttuu. Kaapeista löytyi onneksi jotain jo valmiinakin, että kaikkia ei tarvitse ostaa.

Välikauteen meillä on henkkamaukan takki viime keväältä ja siihen myös viimekeväiset Kappahlin (edelleen ihan parhaat!) housut. Kevääksi pitänee ostaa jo pari numeroa tai paria isommat, mutta nuo 92cm menee vielä juuri ja juuri tämän syksyn. Haalariksi ostin käytetyn Popin kuorihaalarin fleecevuorella. Menee sitten pikkupakkasillakin ennen kuin siirrytään toppahaalariin. Vanha Popin windfleece mahtunee vielä syksyn ja talveksi ompelen tytöille merinovillahaalarit välikerrokseksi. Villakin lähti eilen tilaukseen :)


Kengäksi tilasin Reiman Wetterit Lekmerin alesta. Noiden lisäksi on sitten tavalliset kumpparit ja Kamikin loskarit. Merkki oli itselle aivan uusi ja olin niitä juuri Kärkkäisellä hypistellyt, kun sattuivat tulemaan sikatarjoukseen. Paketissa luvattiin, että kestäisivät kovemmillakin pakkasilla. Onko kenelläkään kokemusta? Olivat kuitenkin saman hintaiset kuin Reiman tavalliset vuorisaappaat.

Talveksi Aavalle on hommattu vain nuo Anguluksen nahkakengät. Nuo saa mennä kovemmilla pakkasilla ja parempina kenkinä samalla. Noissa kun on lämmin karvavuori sisällä. Sitten jos nuo loskarit olis semmoiset, että tarkenis pakkasellakin, niin ei kai sitä paljon muita kenkiä tarttiskaan! Kuomat voin ostaa vielä, jos tulee edullisesti vastaan.



Parempana syystakkina meillä on tällä hetkellä tuo itse ompelemani raitatakki, josta sovituskuvia täällä. Himoitsin persikan väristä MR:n picoa, mutta en löytänyt sopuhinnalla käytettyä, enkä maksa käytetystä vaatteesta lähes samaa kuin uudesta, joten se jäi haaveeksi. Pipo Papun, lapaset henkkamaukalta ja flamingohuivi Prisman naistenosastolta ja vaatisi hieman lyhentämistä.


Sitten päästään niihin talvivarusteisiin!


Tällä hetkellä meiltä puuttuu vielä talvivaatteista toppatakki ja housut, koska tuo sininen hennesin takki on semmoinen ohut, kauppakäyttöön sopiva. Ei siis mene pihatakkina ja pakko olla kuitenkin toinenkin puku jos toinen kastuu tai pitää pestä välissä. Haalarina on Molo Kidsin rainbow-haalari koossa 98cm. Tämän ostin alesta jo viime talvena. Muutamia Reiman hanskoja löytyi kaapista sekä Paccasen nahkakinttaat menevät varmaan vielä tämän talven. Ajattelin hommata jostain Jonathanin toppahanskat, kun niitä olen kuullut kehuttavan? Hintakaan ei ole paha, mutta harmi kun niitä ei saa täältä mistään ostettua...


Tämä sininen on tosiaan hennesin kolmenkympin takki ja ajaa hyvin asiansa kauppatakkina. Todella pientä mitoitusta tämä, kun Aavalla on koko 104cm ja olisi melkein voinut olla jopa isompi. Ei ainakaan kovin pyöreälle lapselle sopiva malli! Huivi on itse ompelemani Ek:n palalaarista löydetystä, kauniista neuloksesta.


Pähkäilin pitkään vaaleanpunaisen ja sinisen välillä, mutta päädyin kuitenkin siniseen ja asustan sitten vaikka vaaleanpunaisella :)



Onko kellään teillä lukijoista tämän värisenä tätä rainbow haalaria? Olisi kiva nähdä, miten olette asustaneet tämän? Viime vuoden violetti setti sopii tuon violetin raidan kanssa, mutta olisi kiva hommata useammat asusteet. Tuo kirjavuus vaan tuottaa vähän päänvaivaa, että mitä tähän yhdistäisi :) Fredriksonin mustavalkoinen tupsulakki on viime vuonna Kärkkäiseltä alesta ostettu.


Viiallekin olen löytänyt vaatteita syksyyn ja talveen. Odotusaikana ostin jo syksyksi Name it:n windfleecen koossa 62/68, mutta tuossa on niin pieni niska-haaramitta, että jouduin ostamaan popin isomman fleecen tilalle. Ei onnistu enää varmaan repussa kantaa tuo päällä, kun se haara kinnaa niin kovasti. Eli sanoisin, että aika lyhyt tuo niskahaara verrattuna hihoihin ja lahkeisiin, joissa riittää vielä hyvin mittaa! Kevättalvella menee varmaan Veetin äitiyspakkauksen villahaalari ja nyt tosiaan ompelen pienemmän merinovillaisen alkutalveksi.

Äitiyspakkauksen tossut ja tumput saatiin ystävältä ja vaaleanpunainen pipo on Aavalle ostettu viime talveksi, mutta oli jo pieni. "Uggit" on Prisman alesta muistaakseni vitosen luokaa ja Molo Kidsin töppöset myös alesta ostettu. Kevääksi ostin toiselta kaverilta Stonzin kengät, kun Viia varmaan viihtyy jo maassa siinä vaiheessa. Tuo violetin/fuksian värinen pipo on Popin merinovillainen, jonka ostin yhdessä merinovillaisten sukkiksien kanssa Oulun reissullani tässä loppukesästä.


Paras löytö on kuitenkin ollut tuo Ticketin 68cm (vastaa varmaan n.74cm) haalari, jonka löysin paikalliselta kirpulta hintaan 18e. Onpahan varalta haalari, jos käydään vaikka makkaranpaistoretkillä, missä pitää olla repussa. Rattaisiinhan harvoin tarvii ihan toppahaalaria puskea, kun on kunnon lämpöpussit :) Toivon, että tämä menisi alkutalven tuonne joulun ja tammikuun tienoille.




Lopputalveksi ostin kaverilta Molo kidsin pinkin Pyxiksen koossa 80cm. Veeti ja Aava eivät ole juurikaan tarvineet teknisiä haalareita ekana vuonna, koska ovat olleet niin pieniä vielä talvella. Viia on kuitenkin jo joulun aikaan sen ikäinen, että saa alkaa istua rattaissa ja silloin olisi kiva, että haalari kestää kosteuttakin, eikä kastu pienestä räntäsateesta.


Turhin ostos on varmasti tämä Zaran vaalea toppatakki, jonka ostin kirpparilta vitosella. En tiedä tuleeko tämmöistä käytettyä, mutta onhan tämä nyt vaan tosi söpö ja hintakaan ei päätä huimannut! Ostelen ulkovaatteita yleensä pitkin vuotta siitäkin syystä, että kaikkea ei ole varaa ostaa kerrallaan, enkä viitsi myöskään kaikkia ostaa todellakaan uutena, täyteen hintaan. Näin kirppareilta ja alennuksista ostaen saa yhden haalarin hinnalla melko paljon enemmän tavaraa.


Nyt siten enää Aavalle jostain toppatakki kokoa 98cm niin alkaa talvikamppeet olemaan kasassa! Tänään kävin nimittäin ostamassa Kappahlista toppahousut, kun sopivasti oli -25% ale kaikista housuista.

Joko teidän välikausi- ja talvivaatteet alkavat olla kasassa vai marssitteko ensimmäisen lumen tultua kauppaan ostamaan tarvittavat?



17 kommenttia:

  1. Ihanat vaatteet on tytöille. Mitäs Veeti laittaa päälle? :) Meillä on vielä vähän vaiheessa kun en millään muista mitä kaikkea on kun pitäis ensin kerätä kaikki yhteen läjään. Mun pää ei osaa yhdistellä palasia eri kaapeista/varastosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kulkee nakuna! No ei, se tulee sit seuraavassa osassa :D Sen vaatteet on koko ajan likaset niin miten niitä kuvaat! :D

      Poista
  2. Toi girly rainbow on niin ihana, haluaisin sellaisen toppapukuna meidän tytölle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta se oli jotenkin kuvissa kivempi ku livenä tai sit mua alko ehkä vähän ahdistaa kun se on noin kirjava, mutta näillä mennään! Erottuupahan muista lapsista ja pihalta saa paikannettua sekunnissa :D

      Poista
  3. Oi ihania vaatteita <3 Ja varmasti myös käytössä hyviä! Ja siis en kestä miten kaunis tuo sun itse ompelema raitatakki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa on tuttuja merkkejä ja esim Molo kids on meillä toiminut tosi hyvin ja sopii myös malliltaan meidän lapsille! Raitatakki on kyllä ihana, harmi, että ei varmaan ensi keväänä enään mahdu :/

      Poista
  4. Meillä on tuo sama vk-Haalari Mololta. Asusteina gugguun burgundy, sopii täydellisesti!! Sitte meiltä löytyy sama pipo, samat rukkaset, sama takki ja oli myös tuo Zaran takki joskus pienempänä :D hyvä maku siis sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, aika hyvin menee siis maku yksiin meillä :D Pitääpä kurkata tommonen burgundy, vaikka tietty niitä ei saa varmaan sit mistään? :)

      Poista
  5. Sinulla on aivan ihana blogi :) Jos tykkäät liittyä blogini lukijaksi niin olisi mukavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on vähän ongelmia ehtiä lukia noitakaan, mitkä on tällä hetkellä lukulistalla :D

      Poista
  6. No teillä näyttää olevan vaatetilanne hallussa :) Tuo mustavalkoinen raitatakki on aivan ihana! Meillä on syysvaatteet melko hyvin hallussa, aika samoilla mennään kuin keväällä! Talvivaatteet on vielä aika hakusessa, pitäisi tästä varmaan ryhtyä hommiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi! Mua stressaa kamalasti jos joku puuttuu ja sit pitää lähteä ostaan täältä suppeasta valikoimasta joku ei niin mieleinen törkykalliilla :D Ja sit jos jättää kovin myöhään niin kaikki topat on ehditty jo ostaa :/

      Poista
  7. Ihania! Mä räjäytin viime kuussa lasten toppavarastot, onneksi ostoslistalla on enää toppahousut ja loskarit tytölle (ja oikeesti pitäs ostaa toppatakkiin sopivat mustat talvihanskat :D ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itsellä ainakin jotenkin helpottaa se, että hyvissä ajoin käy läpi varastot ja mitä pitää hommata. Kun kuitenkin täältä meiltä ei kovin kummoisia vaatteita saa niin ei auta lähteä viime tipassa kauppaan ostamaan.

      Poista
  8. Ihania ja värikkäitä! Ittekki ihailen tuota Rainbbowta, mutten raaski ostaa... Onneksi välikaudet ja topat on hankittuna :)
    Zeppeliiniin on muuten AntonNinan paikalle avattu Jesper Junior, jos se ois vähän lähempänä noita kintaita aatellen.
    Meillä oli viime vuonna Olivialla sellaset Tähti Jonathanit ja menee vielä tänäkin vuonna (ostin keväällä hajoneiden tilalle "jemmaan"). Lämpimät ainakin, ensin kirvasin että eivätpä pidä kosteutta, mutta olivatkin hiestä märät.. eli ehkä koville pakkasille sitten :) En tiiä sitten miten hyvin lopulta se vahvikekanas kärjessä kestää. Toisella on Reiman Ote (vai Askare..) kintaat, voipi sitten vähän vertailla kintaan kulutuksen kestävyyttä. Mutta hintansa väärtit varmasti.

    - Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin, ett jos pääsisin käymään siellä tässä syksyllä niin voisin samalla ostaa testiin noita hanskoja. Tuo on muuten hassua, että tuo rainbow-väri on monesti kalliimpi kuin ne perusvärit! Itse ostin tän jo joulun jälkeen alesta :) en määkään näitä normihinnoilla raskis varmaan koskaan ostaa.

      Poista
  9. Meillä on tuo viime vuoden Girly Rainbow, ja mietin myös, että millä asustaisi. Tarkoitus ois käydä hupun kanssa kokeilemassa jossain, missä myydään Reimaa, että meniskö tämä http://www.reimashop.fi/Reimatec%C2%AE-rukkaset/Lasten-Reimatec%C2%AE-topparukkaset-Ote/p/527169-4830 yhden raidan kanssa yksiin.

    VastaaPoista