keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Elämän pieniä iloja...

 ... voivat joskus olla kauniit, uudet servetit ja herkullisen näköinen ruoka! Dobermamin Sonjan sanoin voin myöntää omistavani kröhöm "pienen" fiksaation kauniisiin servetteihin! Jos kaupasta ei mitään muuta ostettavaa löydy, niin servettejä melkeinpä aina. Nämä kuvassa näkyvät servetit ostin Prismasta ja ne ovat mielestäni aivan ihanat. Mutta en tietenkään voinut mennä miehelle hehkuttamaan tätä mahtavaa löytyä, vaan piti odottaa, että Sonja tulee kylään. Ja tietenkin kattaa nämä pöytään ja pienesti vinkata, että katsoppas kun löysin ihanat servetit. Onneksi Sonja ymmärsi heti ja tuumasikin, että ilmiselvästi tiesin valita oikean ihmisen, kenen kanssa puhua serveteistä. Koska Sonja ymmärtää mua tässä asiassa täysillä.

Servetit ovat itselle semmoinen pieni tunnelman luoja. Kun muutoin syödään aika kiireisesti, eikä kattamiseen sen kummemmin viikolla panosteta, niin joskus on kiva laittaa ihan vain servetit pöytään. Kahviservettejäkin pitää aina olla kaapissa, koska on noloa jos ne loppuvat eikä ole laittaa servettejä. Siis ei varmasti vieraiden mielestä, mutta omasta kyllä! Syytän tästä fiksaatiosta äitiäni, jolla on aina eri vuodenaikoina eri värisiä servettejä tarjolla servettipidikkeessä keittiönpöydällä! Kesäaikaan jotain pirtsakkaa limeä tai muuta kesäistä väriä ja joulun alla harmaata tai punaista.


Ilmeisesti muutkin ystävät ovat hoksanneet tämän servettifiksaationi, koska sain toiselta ystävältäni synttärilahjaksi suklaata ja servettejä. Suklaaseen mulla on myös fiksaatio, kenelläpä ei olisi?

Mutta koska otin teille nämä kuvat, joissa näkyy pääasian eli servettien lisäksi myös ruokaa, niin kerronpa samalla tuon maailman helpoimman ruuan reseptinkin. Tämä on semmonen "mennään sieltä mistä aita on matalin"-punajuurisosekeitto.

Nopea punajuurikeitto

pieni pussi perunasipulisekoitusta
kaapista löytyvä määrä säilykepunajuuria
hieman nestettä
ruokakermapurkki
maustamatonta tuorejuustoa
mausteita oman mielen mukaan
päälle koristeeksi ja suutuntumaa antamaan kourallinen kurpitsansiemeniä ja avot

Nakkaa perunasipuli ja punajuuret kattilaan pienen vesimäärän kera. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mitä haluatkin maustamiseen käyttää. Soseuta ja lisää kerma sekä tuorejuusto. Voit käyttää myös vain jompaa kumpaa. Itse ehdin kaataa jo kerman ennen kuin muistin, että kaapissa on juhlista yli jäänyt tuorejuustopurkki. Jos haluat tehdä jonkun asian ei niin helpolla, leivo kaveriksi tuoreita sämpylöitä, koska ne maistuvat aina keiton kanssa. Kata pöytään kauniiden servettien kera ;)

Jos et jaksa leipoa sämpylöitä, niin toinen meidän sosekeittojen kaveri on valkosipulileivät. Eli oliiviöljyn sekaan suolaa ja valkosipulia murskana tai vaikka nestemäistä. Tuota levitellään leipien päälle ja itse käytän meidän mikrossa grillitoimintoa, mutta voi siis käyttää uunissa grillivastusten alla niin muutaman minuutin paiston jälkeen on mukavan rapsakoita valkosipulileipiä keiton kaveriksi!


Ps. bonuspisteitä saat, kun lasket montako kertaa voi sanan "servetti" mainita yhdessä postauksessa ;)

4 kommenttia:

  1. Servettejä tulee itsekin keräiltyä jemmaan kaappiin. Sain ystävättäreltä lahjana myös servettejä! Punajuurikeittoa en ole muuten kokeillutkaan tehdä koskaan, voisi testailla tätä reseptiä! Valkokaaleen olen nyt tykästynyt, pannulle vain suikaleina muiden vihannesten sekaan. On hyvää! Mulla on arvonta blogissa, käy osallistumassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en tykkää oikein mistään kaalista jos se on paistettu! Tällä viikolla tein muuten kasvissosekeittoa, johon laitoin bataattia ja punajuurta kasvisliemikuution kanssa keitettynä ja lisäsin maustamattoman tuorejuuston. Sekin oli hyvää! Kiitti arvontavinkistä, käynpä kurkkaamassa :)

      Poista
  2. Kiitos punajuurisosekeiton reseptistä, tuota pitää kyllä kokeilla mahdollisimman pian (eli seuraavan kauppareissun jälkeen). Täällä kans yks servetteihin fiksoitunut, mun mies aina kauhistelee mun servettivarastoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että meitä on muitakin. Mutta kerro mulle miksi kahviservettejä on tosi vähän kivoja kun taas niitä ruokakokoisia on vaikka ja mitä?!?

      Poista