keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kevättä rinn...eikun vaatteissa!

Näin kevään kolkutellessa ovella, tuntuu, että myös vaatekaappiin pitäisi saada lapsille ihanan kesäisiä ja hempeitä sävyjä. Mulla on ollut ompelun kanssa vähän semmoista ongelmaa, että en ole löytänyt mieleisiä kankaita, mistä ommella bodeja Viialle. Tykkäisin juuri pastellisista kankaista ja kangaskauppojen tarjonta on aika värikästä ja kuviollista. Oulun reissulla kävin täydentämässä Viian vaatekaappia muutaman vaatteen verran Lindexillä. Vaikka vieläkin poden jostain syystä huonoa omaatuntoa siitä, että ostan vaatteita kun voisin tehdä ne itse. En ymmärrä miksi! Eihän ne mitenkään silti toisiaan pois sulje!

Tässä kuitenkin näitä ihanan hempeitä vaatteita, jotka ostin. Bodeista ostin Viialle koon 74cm, mikä vastaa melko hyvin Viian pituutta. Silti nämä olivat aika isoja vielä, vaikka mielestäni eivät kovin leveää mallia olekaan. Se on tuo käyttäjä vaan niin hoikka! Aavallakin tykkäsin Lindexin bodeista, kun niissä on hyvät mittasuhteet ja kangas on ihanan pehmeää ja joustavaa. Nämä vaatteet ovat niitä ota 3 maksa 2 noita frillapyllyhousuja lukuun ottamatta.




Lindexille oli tullut myös kivoja ribbineulosvaatteita! Tai en tiedä onko aiemmin ollut, kun en ole hetkeen perus vaatetta ostanut. Housujen lisäksi oli myös paitoja, semmoisia POMPdeLUXin tyylisiä! Nää on varmaan supermukavat päällä. Näistä otin jo koon 80cm.


Meillä on vaaleanpunaisena käytettynä ostetut samanlaiset frillapyllyt koossa 68cm ja ne jäi pieneksi just äsken niin nämä ostin sitten korvaamaan ne. Nämä on jotenkin niin söpöjä!


Mulla oli Lindexille alekoodi ja sen käytin tähän puuvillaiseen haalariin. Tämän on tarkoitus toimia autohaalarina ja sellaisena "parempana" vaatteena kun keväällä luovutaan kaukalon toppapussista. Ei tartte sitä kuraista pihalla käytettyä haalaria pistää sitten päälle autoon. Haalari on kokoa 80cm, kun en kuitenkaan uskaltanut ostaa enää 74cm kokoa, ettei sitten vaan ole haaramitta liian pieni kestovaipan kanssa keväällä/kesällä.



Tämä oli minusta todella kaunis haalari ja jotain tämän tyyppisiä kankaita kaipaisin trikoisenakin. Värityskin on täydellinen ja juuri sellainen, mistä tällä hetkellä tykkään todella paljon!


Itselleni en tuolta reissulta ostanut mitään, mutta Aavalle kävin hakemassa uuden Windfleecen, kun edellinen kokoa 86cm oli järkyttävän kittana! Tämä uusi onkin jo kokoa 104cm ja oikein passeli Aavalle. Veetille löysin lähes uuden veroisen käytettynä. Tämä menee sitten joskus Viialle, niin raskin ostaa ensimmäistä kertaa uutena tämmöisen. Meillä on ollut monta näitä ja aina käytettynä ostettuja. Väri on oikeasti persikkaisempi mitä kuvassa, joka tekee sävystä hieman tummemman mitä luonnossa.


Lindexille oli muutenkin tullut kivoja vaatteita! Pitkähihaisille ei juuri nyt ole Aavan koossa tarvetta, mutta kesävaatetta meillä ei vielä oikein ole. Tässä pari omaa suosikkia. Varsinkin nuo ilmapalloleggarit on ihanat <3


Alkaako siellä kevät hiipiä myös vaatekaapin puolelle?? :)

15 kommenttia:

  1. Todellakin alkaa hiipiä, ja aika pahasti! Eilen käytiin anopin kanssa hakemassa Eimille keltaista, pitsiä, hempeää kukkaa Kappiksesta. Gugguulla oli herkun värisiä vaatteita mutta kun toi hoitovapaa alkaa olla melko lähellä niin... Antaa olla �� Ja toi haalari näyttää kivalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki oon ihastllut Gugguun värejä, mutta en periaatteessa maksa niin paljo sisävaatteesta, varsinkaan ku eivät oo Suomessa vissiin tehtyjä. Ja tosiaan, seuraavan kerran rahaa tulee ens kuun vika päivä se kotihoidontuki, niin sillä ei montaa Gugguuta ees ostettais :D

      Kappiksessa on varmasti kans vaikka mitä ihania uutuuksia! Meillä ne bodyt tahtoo olla vaan sen mallisia, etä ku muuten vaate ois leveydeltä sopiva, niin hihat on lyhyet. En tiiä onko mitoitus nykyisin eri ku Veetin aikaan. Tykkään enemmän tuosta Lindexin kankaasta, mitä niistä Kappiksen vastaavien ota 3 maksa 2 vaatteiden. Toki sit normihintaiset ei tuon piiriin voi olla erilaisia :)

      Poista
  2. Olipas muuten ihana haalari! Olikos niitä/saman tyyppisiä isompien koossa? Nyt on muuten tullut useampaankin kauppaan tämä pastelli/hempeilyvärit, huomasin juurikin Lindexin ja KappAhlin tangoissa roikkuvan toistaan ihanampia sävyjä. Vaikka enemmän pidän ns oikeista räiskyvistä väreistä, niin jotkin kolahtaa kyllä ja kovaa. Pitäis kait sitä alkaa jo kevät ja kesäkampetta pikkuhiljaa miettimään, vaikka lunta tulee joka päivä, eikä kohta tiedä mihkä sitä lykkäis...pohjoisessa omat ongelmat ja etelässä toiset :)
    Olikohan Poikien tyyliin-blogissa tuo kuumailmapallotunika lapsen päällä, jos haluat käytössä kurkata ;)
    -Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.lindex.com/fi/lapset/tytoet-92-122-cm/ulkoiluvaatteet/#!/page1/row1 oli tuolla jotain hempeämpiäkin! Tai en tiedä mitä kokoja teidän tytöt jo käyttää!

      Täällä ei vielä oo mitenkään älynä lunta. Just mietin, että meneeköhän meidän tien päästä lähtevä metsälatu jo ihan metsään asti kun tähän mennessä ei oo ollut tarpeeksi lunta :) Ja huomasin sen tunikan sieltä, seuraan sitä blogia itsekin ;)

      Poista
  3. Miten ihana tuo haalari!! Ja muutenkin Lindexin vaatteet, voisin huolia valikoimasta lähes kaikki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama "ongelma", että ne kaikki on niin ihania, että vois ostaa. Paitsi Frozen-jutut!

      Poista
  4. Tosi kivoja vaatteita, mutta haalari on kyllä ylivoimaisesti ihanin!!!:) oliko lindexille tullu isommille tytöille tuota takkina?
    Millä keleillä oot windfleecen ottanut käyttöön? Meillä on molemmille tytöille wf takit, mutta täytyyki kokeilla vieläkö menee:)

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut musta samalla kuosilla :/ http://www.lindex.com/fi/lapset/tytoet-92-122-cm/ulkoiluvaatteet/#!/page1/row1 Tuossa on noita tyttöjen takkeja, ihania tuollakin!

      Meillä on windfleecet ollut välikautena toisena kerroksena vk-takin alla ja sitten kesällä viileämmillä ilmoilla ja toki alkusyksystä. Mutta muutoin syksyllä ja keväällä on käytetty kuitenkin muuta takkia/haalaria.

      Poista
  5. Kyllä mullakin pyörii ajatukset jo kevään vaatteissa. Molemmille on nyt ulkovaatteet valmiina ja kesävaatteetkin taitaa olla aika hyvällä mallilla vaikka en oo ommellut kuin kaks t-paitaa :)

    Tuo windfleece on kyllä kiva. Meillä nyt eka kertaa semmoset molemmilla, pienemmälle löysin käytettynä hyväkuntoisen ja isommalle ostin alesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää tein EXCELIN (siis kuvittele) meidän eri kauden kamppeista, että pysyy kärryillä mitä on jemmassa ja mitä pitää hankkia :D Merkkasin sinne esim säästetyt kengät ja niiden koot, että ei tuu sit paniikkia, ku ei oo jollekin sopivia kenkiä. Välikausi alkaa olla mallillaan, mutta kesävaatteita en oo tehnyt vielä yhtään! Tosin Veetille menee samat t-paidat varmaan ku viime vuonna, että tytöille pitää jotain hommata tai ommella.

      Windfleece on Suomen kesässä loistava varuste, kun aina on niin kylmää, että ei tarkene tavallisella trikoopaidalla :D

      Poista
  6. Lindex on kyllä perusmerkeistä kivin. Tuo kuumailmapallo-kuosi on kyllä ihana. Meidän toppu käyttää kokoa 116cm ja mielellään pukee edelleen (joidenkin mielestä lapsellisia) erilaisia printtejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä! Tosi paljon kauniita kuoseja. Paitsi poikien valikoimiin oon pettynyt. Kun koko alkaa olla 116 -> niin tarjolla on vaan merimieshenkistä raitaa ja pikeepaitoja :/ Veeti on kuitenkin vasta viis, vaikka vaatekoko onkin 122-128 niin ois kiva, että vaatteissa ois vielä väriä!

      Poista
  7. Ihania vaatteita. :).
    Meidän Ainolta löytyy tuo kuumailmapallo tunika sekä keltaiset "polviryppy"leggarit. :)

    VastaaPoista