torstai 26. toukokuuta 2016

Oma tyyli hukassa

Olin kerrankin sanoista tekoihin nainen ja kävin tänään parturissa leikkaamassa sen polkkatukan! Yläkuvasta lähdettiin liikkeelle ja alakuva on se, miltä näytän nyt! Tukka on ihana, mutta nyt tarvisin suoristusraudan. Vinkkejä otetaan vastaan, mikäli olet ostanut jostain ulkomailta Suomea halvemmalla Cloud nine raudan!



Olen jonkun aikaa tuskaillut sen kanssa, että mun oma tyyli on ihan hukassa. Nyt on pää päivitetty ja haluaisin päivittää myös tyyliäni tai oikeastaan keksiä, että mikä sen MUN juttu oikein on. Olen monta vuotta pitänyt vain äitiys- sekä imetysvaatteita, enkä oikein enää tiedä, että millainen oma tyylini nykyisin on. Pikkuhiljaa olen hävittänyt kaapista niitä vaatteita, joita en osaa päälleni kuvitella enää. Värikkäät kuosit ovat saaneet väistyä ja kaappi odottaa hillitympiä vaatteita. Olen ajatellut, että siinä vaiheessa kun imetys loppuu, alan pikkuhiljaa laittaa vaatekaappiani uusiksi.

Varsinkin nyt kesän ollessa täällä haluaisin hankkia uusia vaatteita, koska kesävaatteita ei kaapissa oikein ole. Tai opetella ompelemaan semmoisia "aikuisempia" vaatteita. Mutta ei mulla ole hajuakaan, että millaisia vaatteita haluaisin kesällä käyttää! Kaipaisin vaatekaappiini jotain simppeliä ja selkeää. Sellaista, mitä on helppo yhdistää muihin vaatekaapin vaatteisiin (jos sellaisia sattuisi olemaan!). Hempeitä sävyjä, mutta sekaan myös mustavalkoista kontrastiksi. Tyylikkäitä, mutta kuitenkin rentoja ja semmoisia, missä on hyvä olla ja hengittää. Kesäksi ehkä jotain kivoja toppeja, joita voi talvella käyttää neuleiden kanssa. Neuleet ovatkin yksi sellainen juttu, minkä tiedän olevan mua ja tykkään tosi paljon pitää neuletakkeja. En osaa pitää tavallisia t-paitoja ollenkaan, joten paitojen tulisi olla toppeja tai sitten t-paitoja jollain erilaisella leikkauksella.

Raitamekko iso kuva // Raitamekko // Minttu paita // harmaa mekko // Persikkamekko
Inhoan myös vaatekaupassa kiertelyä ja varsinkin sovittamista huonoissa sovituskopeissa. Mikään ei näytä hyvältä, kun sitä katsoo puolen metrin päästä peilistä. Tulee hiki ja kiire ja sitten sitä nappaa mukaansa ahdistuneena ne vaatteet, jotka suunnilleen mahtuvat päälle. Onneksi nettishoppailu on kuitenkin tehty helpoksi ja illalla voi selata rauhassa verkkokauppojen valikoimia. Jos merkki on tuttu, on helpompi osata valita myös oikea koko.

Selailin Booztin kesävaatevalikoimia tarkoituksena hieman kartoittaa, että mitä omalta tyyliltäni haluaisin. Aika paljon näihin tulikin juuri sellaisia vaatteita, joita kuvailin yläpuolella. Hauskasti muuten Onlyllä ja Mangolla on melko samanlainen mustavalkoraidallinen mekko! Kumpikin pomppasi silmiin tuolta muiden vaateiden joukosta. Tuossa on todella kaunis leikkaus ja mielelläni ostaisin tuon, jos olisi tuon tyyliselle mekolle tarvetta. Hintakin taisi olla jotain kolmenkympin luokkaa, jos en väärin muista. Itselle uusi merkki oli Soyaconsept, jonka vaatteet olivat mielestäni juuri sopivan simppeleitä tyyliltään (ja hinnaltaan). Myös Mangon vaatteista tykkäsin kovasti. Ja nyt kiroan, että tilipäivä on vasta ensi kuussa, kun kesävaatteet ovat nyt alennuksessa! Tuolla oli muuten vaatteiden lisäksi hyvässä alessa esim. Guessin laukkuja. Aleprosentit olivat pääosin -30% tai jopa enemmän, mikä on jo ihan hyvä ale, kun kesä ei ole vielä edes alkanut niin ei tarvitse sinne juhannukselle odotella kesävaatteiden oston kanssa. Näissä kollaaseissa näytti olevan useampi semmoinen vähän juhlavampi vaate, mitä en tuohon kotipihalle laittaisi, mutta mitä voisin kuvitella muutoin käyttäväni tai vaikkapa kesän juhlissa.

Neuletakki // valkoinen toppi // frillatoppi // vaaleanpunainen paita // pitsitoppi
Mulla on pitkään ollut semmoinen, että mielessä on tietty tyyli, mutta mielestäni oma koko ei sovi siihen tyyliin! Tykkäisin käyttää tietynlaisia löysiä paitoja, mutta monesti näytän niissä isommalta mitä normaalisti olenkaan. Mielestäni ne ovat hoikkien ihmisten vaatteita. Tai sitten nyt on muodissa pitää paidanhelmaa vähän housun sisällä. Mutta onko se kovin esteettistä, että sitten siinä on makkara sen housuissa olevan paidanhelman päällä :D

Tästä ajattelutavasta pitäisi päästä eroon! Koska kyllä minulla ainakin oma koko määrittelee sen, minkälaisia vaatteita päälleni puen. Vaate ei saisi ainakaan suurentaa olemusta yhtään entisestään. Toisaalta nyt kun olen hieman saanut painoa tiputttua ja senttejä pois vartalosta, tuntuu vaatteiden ostaminenkin ihan mukavalta ajatukselta eikä ahdista läheskään niin paljon kuin esimerkiksi puoli vuotta sitten!

Lisäksi olen ihan hukassa siitä, minkälaiset vaatteet malliltaan sopivat mulle. Mulla on tosi lyhyt selkä, mutta jalkaa sitäkin enemmän. Olenko malliltani päärynä vai X vai mikälie! Tällä hetkellä pidän lähes ainoastaan tunikoita ja leggareita, koska ne ovat mukavat ja ei ihan ihoa nuoleva tunika antaa myös anteeksi vartalolle, kun makkarat jäävät sinne piiloon.

Ajatteletteko te niin, että ette voi ostaa tiettyä vaatetta, koska olette siihen liian isoja/pieniä/pitkiä tai vaikka lyhyitä? Vai ostatteko sitä mistä tykkäätte välittämättä siitä, miltä se päällä näyttää. Ja näyttääkö se hyvältä oikeasti ja se kuvitelma onkin vain pään sisällä, etä olet liian iso tai pieni siihen vaatteeseen.


Kertokaa nyt hyvät ihmiset, että mitkä ovat teidän luottovaatteenne kesällä! Mitä ilman ette pärjäisi?

*sisältää mainoslinkkejä

10 kommenttia:

  1. Noshilta määkin oon nyt tilaillut muutamia semmoisia klassisia, jotka menee sit useamman vaattten kans. Tekis mieli lyödä kaikki vaatteet myyntiin ku kaapissa on vielä niitä "jos mää joskus"-vaatteita ihan liikaa :D Mut pakko siellä olla kuitenkin jotain, kun ei kerralla raski kyllä ostaa kaikki vaatteita uusiksi!

    VastaaPoista
  2. Ihana toi tukka! Pakko munkin on uskaltaa kokeilla *lähtee varaamaan aikaa kampaajalle* :D

    VastaaPoista
  3. Uus hiustyyli on kyllä todella paljon parempi kuin tuo mörrimöykyn pehko :D anteeksi vaan, mutta siltä se tuossa eka kuvassa näyttää!:)
    Lyhyt tukka tuo kasvosikin jotenkin valoisammin esille, hyvä että uskalsit!

    Mulla on liukas, lasimainenhius ja niitä on tosi reilusti, mutta yksittäinen hius on ohut joten pitkässä mallissa hiukset takkuuntuu helposti, leikkasin n.kk sitten olalle ylttävän ja tää on helppo ja ihana! Itse käytän paplareita suoristusraudan sijaan. Eli pesun jälkeen laitan muotoilutuotteet, föönaan kuivaksi ja sitten laitan joko isot rullat kohottamaan ja silottamaan tai pienet rullat kihartamaan ja sitten annan olla niin kauan että hiukset ovat kylmenneet :) helppoa! Eikä kuluta hiusta niin kuin suoristusrauta.

    Minäkin tilasin itselleni leggareita noshilta, ne sulka ja ne bikerit ja vauvalle bodyn, postissa ois paketti jo odottamassa. Jännään kyllä voiko leggareita käyttää maksun kanssa ja otinko oikeaa kokoa (s), kamalasti ei oo nyt raskausaikana muualle kokoa tullu ku mahaan ja rintoihin ja ehkä reisiin? Niin vois kuvitella että koko olisi oikea myös synnytyksen jälkeen.
    Kaipaan jo omaa kroppaa vaikka vielä 3kk joutuu odottamaan + imetys

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onkai se kun se on märkänä laitettu ylös nutturalle ja sit vaan harjattu ennen parturiin menoa :D Pitkässä kaipaan ainoastaan sitä, että saa tehtyä lettijuttuja, mut muuten tää lyhyt on kyllä tosi pirtsakka!

      Uskon, että ne sulkaleggarit menee ainakin ennen ja jälkeen synnytyksen, kun niissä on semmoinen ohkasempi se kangas mitä bikereissa esim. Tosin kaveri tilasi myös viimeisillään raskaana ne ja aikoo käyttää sitten raskauden jälkeenkin asmaa kokoa :)

      Poista
  4. Mulla on ollu ihan sama ongelma! Ja just se, että oma vartalo ei sopinu niihin vaatteisiin jotka kuvissa ja mielikuvissa oli kivoja. Mää tykkäsin tosi paljon siitä vartaloanalyysistä (vai mikä se nyt olikaan), jossa kävin. Ja parasta oli se, että ei tarvinnu ite pyöriä sielä vaaterekkien ja hyllyjen välissä, vaan sai vaan ootella ja sovittaa ne mitä toinen kanto eteen :D osa oli huteja, mutta suurin osa tosi kivoja, ja semmosia mitä en tosiaan olis osannu ite valkata! Tuolta paikallisesta kaupastahan voi muuten varata semmosen privaattishoppailun, olikohan se että minimissään 6hlöä pitää olla. Kerätäänkö porukka?! Sillon varmasti ehtis myyjä auttamaan ja kattomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko se joku ulkopuolinen joka sen vartaloanalyysin sillon teki et ei ollut liikkee työntekijä? Tuo yksityisshoppailu ois ihan jees, ehkä sit kun saan palkan! Kai me jostani kuus ihmistä saatas :) Mut ei auta jos siellä on joku kuukauden töissä ollu jolla ei oo mitään hajua mikä sopii millekin vartalolle.

      Poista
    2. Joo, se oli joku opiskelija joka oli työharjottelussa. Liittyi siis opiskeluihin se vartaloanalyysin teko. Mulla on ko. liikeestä sekä hyviä että huonoja kokemuksia, siis myyjien/asiakaspalvelun osalta mutta viimesimmän kokemuksen perusteella uskallan ehkä taas käydä toisekki. Tuntus että tuommosessa privaatti shoppailussa laitettas joku oikeesti hyvä myyjä hommiin, että saatas jotain myytyäkin ;)

      Poista