tiistai 10. toukokuuta 2016

Rimpsuhelmaa ja lippaa

En ole juurikaan tehnyt tänä vuonna lapsille vielä kesävaatteita. Jotenkin sitä ajattelee, että onhan tässä vielä aikaa, eikä kankaitakaan ole hommattu. Viime kesä on vielä niin karvaana mielessä jatkuvine sateineen, että ehkä se on vienyt suurimman hohdon kesävaatteiden teolta. Tuntuu turhalta tehdä vaatetta, jota ei välttämättä koko kesänä tarvitse.


Tuhosin kuitenkin yhden vanhan tunikani Aavan topiksi. Tuo kangas olikin ohuempaa kuin olin olettanut sen ostaessani ja en oikein koskaan osannut käyttää siitä tehtyä tunikaa. Nyt muokkasin siitä mekon, josta tulikin tosi kiva! Yläosa on tehty Ottobren 1/13 Veruschka-kaavalla koossa 104cm ja alaosa leikattu summissa tunikan vanhan helman mukaisesti. Sopivasti tuli rypytystä noin.


Yläosa saisi olla 5-10cm lyhyempi, mutta menee hyvin näinkin. Olkaimet pitää vielä lyhentää oikeaan mittaan ja tikata kiinni. Nyt ne on solmittu vain olalle.



Nyt voi sit haikeudella kattoa näitä kuvia kun se minikesä tuli ja meni ja tänään on satanut koko päivän vettä! Tosin nyt juuri joku outo valoilmiö taitaa pilkoittaa pilvien välistä...



Viialle ompelin samanlaisen lippapipon, mikä Aavallakin on. Aavan piposta tosin ei ole kuvaa. Molemmilla on yksinkertaista trikoota nämä pipot, että ei ole kuuma helteelläkään. Viialle laitoin pitsinauhat sitomista varten, koska tällä hetkellä mikään pipo tai hattu ei saisi muuten olla päässä rauhassa.


Meillä ei ole myöskään aurinkolaseja Viialle (tuskin pysyisivät nekään kovin kauaa päässä), joten tämä pieni lippa suojaa samalla myös auringolta. Näitä vuorettomiakin lippapipoja saa tilata multa ja facebookiin napsuttelinkin tänään muutaman tosi söpön lippapipon myyntiin.


11 kommenttia:

  1. Huikeita ompeluksia taas kerran! Tuo on kyllä niin totta kun ei viitti ommella kesävaatteita kun ei tiiä onko niille käyttöä. Koskee myös kesävaatteiden ostamista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samasta syystä en oo myöskään ostanut kesävaatteita :D Just ratsasin Veetin kaapista t-paidat kirppispinoon kun oon tehnyt ne varmaan toissakesänä! Pakko siis ommella edes pari tilalle :D Muutaman löysin onneksi kirpparilta.

      Poista
  2. Kun tuo aika riittäisi kaikkeen,niin haluaisin ommella.Kankaat olleet keittiön tuolilla jo tovin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! Mut sulla on kuitenkin jo kankaat hommattuna :D

      Poista
  3. Mulla on raskausaikainen tunika myös tehty tuosta lintukankaasta. Senhän voisin uusiokäyttää hyvin tytön vaatteeksi. Kiitos ideasta :)

    Yksinkertainen lippapipo oli meilläkin viime kesänä hitti varsinkin pojalla. Täytyypä kaivella ne esille vintin uumenista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :) Kiva nähdä mitä saat siitä syntymään :)

      Poista
  4. Hei kun sulla on aina ollut mahtavia kuvia aina juhlatarjoomisista, niin vinkkaisitko jonkun hyvän ja helpon suolaisen tarjottavan syntymäpäiville :) karjalanpiirakat ja munavoit ja juustosarvet tympäsee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää tykkään tehdä näitä "suolaisia juustokakkuja", tulee semmoinen vähän juhlavampi, mutta on tosi helppo tehdä verrattuna esim voileipäkakkuun http://www.kinuskikissa.fi/keikautettu-kinkkukakku/. Jos tykkää kylmäsavulohesta niin sillekin löytyy ihania reseptejä!

      Poista
    2. Hei kiitos kovasti! Tuo resepti menee testiin! :) :)

      Poista