tiistai 14. kesäkuuta 2016

1v kemut vol 1

Meillä vietettiin lauantaina Viian yksivuotissynttäreitä ja ajattelin jakaa vähän näitä 1v juttuja pariin postaukseen, että ei tule ihan valtavia kuvahirviöitä näistä postauksista! Aloitetaan vaikka herkullisimmalla osiolla, eli tietenkin juhlien tarjottavilla sekä koristelulla. Tosin huomasin, että en muistanut ottaa yhtään kuvaa vaaleanpunaisista pompomeista, jotka roikkuivat juhlapäivänä katossa :)

Vieraita meillä oli viitisentoista, joista kuusi lapsia eli ei mitenkään älyttömän suuret kekkerit. Paikalla olivat sukulaiset ja kummit, kavereita ei vielä kutsuttu näille kemuille. Täytekakkuna toimi raparperivalkosuklaa-kakku, jossa päällä valkosuklaaganache sekä sen alla ihan elintarvikevärillä värjätty kermavaahto. Pohjan tein tällä Kinuskikissan levykakkuohjeella, josta leikkasin pyöreät kakun osat ja laitoin loput pakasteeseen esimerkiksi cakepopseja varten. Ohje oli mitoitettu hieman pienemmälle uunille kuin meidän, joten jouduin laittamaan neljä kerrosta, että sain tarpeeksi korkean kakun.


Kakun täyte puolestaan oli valkosuklaa-raparperi ja sen ohjeen löydät myös Kinuskikissalta täältä. Olen tehnyt tuolla aiemminkin juustokakkua, joten tiesin sen todella maukkaaksi ja kakku saikin kehuja niin ulkonäkönsä kuin makunsa vuoksi. Olen kakkuun todella tyytyväinen siitäkin huolimatta, että suklaa valui liian paksuna reunoilta alas ja jossain kohtaa tipahti tästä syystä alustalle. Tällä kertaa osasin pistää kakun pakasteeseen jäähtymään, että ganache ei valahtanut suoraan tarjoilulautaselle vaan jäähtyi päälle.

Koristeen virkaa toimittivat tuoreet mansikat, aiemmin viikolla pavlovan ylijäämämarengista tehdyt koristeet sekä syreenin kukat, jotka ovat myrkyttömiä. Kakku oli sopivan kokoinen (23cm vuoka) tuolle parinkymmenen hengen porukalle jos meidän perhe lasketaan mukaan. Lapset syövät vähän tai eivät ollenkaan, joten heille ei isoa palaa tarvitse varata. Kakkua jäi vielä seuraavalle päivälle vähän rääpittäväksikin.


Lasten hitti olivat vaahtokarkki-hedelmävartaat, jotka katosivatkin aika nopeasti parempiin suihin. Näissä oli vain vesimelonista leikattuja sydämiä, mansikoita, viinirypäleitä sekä vaahtokarkkeja varrastikuissa.


Toinen makea kakku oli tämä Kulinaarin suukkokakku, johon on hauskasti sisälle piilotettu Brunebergin pusuja, jotka paljastuvat kun kakkua leikataan. Maultaan tuo kakku ei mielestäni ollut kummoinen, koska suklaa-mansikka ei ole itselle kovin mieleinen makuyhdistelmä ja muutenkin suklaa on kakussa hieman tunkkainen. En jaksanut kuitenkaan alkaa miettiä mitään vaihtoehtotäytettä, joten tein ohjeen mukaan. Kermaa vatkasin liikaa, jonka vuoksi ruusukkeet ovat epäsiistit ja ratkeilleet, mutta eipä se niin nuukaa :)





Suolaisena tarjottavana meillä oli kinkkuwrappeja Marina kakkutaivaan ohjeella. Tein vain tupla-annoksen, että riitti kaikille. Lisäksi oli Suklaapossun savulohi-juustokakku. Tätä lohikakkua olen tehnyt useasti ennenkin hieman eri resepteillä ja joskus on ollut myös kinkkukakkua. Nämä ovat niin paljon helpompia tehdä kuin perinteiset voileipäkakut, mutta ovat silti hyvin maukkaita.






Synttäreiden teemaväri oli vaaleanpunainen, mikä ei nyt oikein kuvissa näy, koska ei ole yhtään kuvaa niistä pompomeista, eikä serveteistä! :) Lapsille tarjottiin mehu tuommoisista hauskoista Chlas Ohlsonilta ostetuista lasipulloista. Ystävä nämä kiikutti mulle tuossa joku aika sitten Oulusta ja ajattelin, että näillä on ihan arjessakin kiva viedä ulos juomista lapsille, eikä pikkuiset itikat lentele mehulaseihin :)


Synttärijuhlissa koristeina toimivat myös Tuutilulla-verkkokaupasta saatu lightbox sekä tuo hauska kirjainbanneri, mihin voi itse vaihdella sanoja ja lauseita oman mielen mukaan. Lightbox asustelee meillä yleensä Aavan huoneessa ja Veetillä on pätkä kirjainbanneria omassa huoneessaan. Näillä saa hauskoja tekstejä juurikin vaikka juhliin! Noshin kutsuillakin käytin tätä lightboxia toivottamaan vieraat tervetulleeksi :)


Valolaatikko on tainnut olla melkoisen suosittu tuote, sillä niin monessa blogissa sen olen nähnyt käytössä. Jos sulla ei ole vielä, mutta haluaisit, niin käyppä osallistumassa instagramin puolella kilpailuun, josta voit voittaa tämmöisen! Osallistumisaikaa on 19.6. asti, joten hyvin ehtii vielä!

Kannattaa myös tsekata tuon melko tuoreen verkkokaupan Tuutilullan sivut, siellä on kaikkea ihanaa! Heidän tuotteitaan olen ihaillut jo Aavan huoneen sisustuspohdintajutussa keväällä ja ainakin yhden hyllyn haluaisin sieltä ostaa kunhan saadaan nuo kalusteet vaihdettua Aavan huoneeseen.



Semmoiset olivat meidän yksivuotiaan tarjottavat ja koristelut. Seuraavaksi näettekin neidin synttärivaatteet, joista pieni vilahdus on ollut esillä jo Instagramin puolella.

*yhteistyössä Tuutilulla

7 kommenttia:

  1. Valotaulua meillä ei vielä olekaan.Käynpä kurkkaamassa instan.Ihanat herkut teillä ja nuo vartaat tosi kivat!Mun blogissa on myös arvonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vartaat oli kyllä hauskat, itse en ehtinyt saada yhtään! Tuun kurkkaamaan sunkin arvontaa! :)

      Poista
  2. Onpa ihanan näköisiä herkkuja, nam.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  3. Heips, miten suukkokakku leikkaantuu? Pehmeneekö pusujen vohvelipohja kakun sisällä vai vaatiiko tosi terävän veitsen palojen ottamiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me leikattiin terävällä keittiöveitsellä ja otettiin sitten lastalla palanen. Minusta se pohja ei niin pehmeäksi mennyt, että olisi voinut leikata kakkulapiolla.

      Poista