maanantai 16. lokakuuta 2017

Suhasu tunika

Kaupallinen yhteistyö NOSH / kankaat saatu

Pidin tänä vuonna perinteisesti Nosh-kutsut heti uuden naistenmalliston avajaispäivänä. Ihastuin tähän viininpunaiseen Suhasu-kuosiin, mutta valmisvaate tästä kankaasta ei ollut omaan mieleen. Solmu-tunikaa oli tässä samassa kuosissa, mutta sen roosa-musta väritys ei napannut ollenkaan. Ilmeisesti tämän kuosin joka värillä on myös oma vaatemallinsa eli samaa mallia ei saa kaikissa väreissä. Solmu-tunikan ostin itselleni mustana, mutta tämä Suhasu jäi kaihertamaan vielä mieltä. En äkkiseltään ainakaan löytänyt sitä kankaana enää Noshin sivuilta. Liekö myyty loppuun? Tämä taisi olla se jonkun Marimekon suunnittelijan piirtämä kuosi, mikä minusta kyllä huokuu vähän kuosista. Minusta se toki on ainoastaan positiivista näin Marimekko-rakastajana!


Kuosi tässä on aika sekava, joten halusin tehdä jotain simppeliä, missä kuvio pääsisi oikeuksiinsa, kuten yleensäkin omia vaatteita tehdessä. Aiemmin ompelin tämän lempparitunikan , jonka selkään tein tuollaisen kivan yksityiskohdan. Nyt tein vähän vastaavan selän, mutta ristiin menevillä kappaleilla. Innostus tähän saatu Kaiko-merkin lastenvaatteista.


Kaavana tässäkin se perus Onion, millä teen kaikki vaatteet. Mitäpä sitä tässä(kään) asiassa hyvää vaihtamaan. Kuvissa paita on hieman noussut, mutta mittaa on sen verran, että olen käyttänyt tätä myös paksujen sukkisten kanssa.


Kävin perjantaina katsastamassa Noshin uutuudet ystävän luona ja ihastuin myös tähän siniseen versioon tästä. Mitähän sitä siitä keksisi?


Housut olen ommellut nyt myös hyväksi havaitulla Ottobren Lampi-kaavalla (muistaakseni). Hieman olen madaltanut vyötäröä, koska itsellä se nousi todella ylös. Onnistuin tekemään näistä vain ehkä himpun verran liian lyhyet! En tiedä mikä ihme kämmi siinä tapahtui. Vinkkinä myös, että älkää leikatko housukappaleita taitteelta, itsellä sivusauma kiertää näissä todella pahasti eteen. Sitten muistelin, että onkohan Noshilla joskus ollut valikoimissa sellaiset housut, missä saumat on tahallisesti laitettu menemään tuohon eteen? Nämähän kävisivät sellaisista sitten :) Materiaalina housuissa on farkkucollege eli sama mitä näissä aiemmin samalla kaavalla tehdyissä housuissa.


Tuo suhasu-kangas on käynyt jo useamman kerran pesussa ja värit ovat pysyneet hyvinä, mikä ei toisaalta yllätä. Mustien kankaiden kanssa saa aina vähän jännätä, että ovatko ne haalistuneista tai hahtuvaisia pesun jälkeen. Tilasin ompeluleirille ison säkin näitä Noshin kankaita ja saattekin pikkuhiljaa nähdä sitten kuvia, että mitä niistä on syntynyt. Ainakin yksi oma tunika on vielä kuvausta vaille ja mieskin sai uudet kotihousut. Loput ovatkin sitten lapsille. Ehkä parasta näissä kankaissa on se, että aina saman kauden värit sopivat tosi kivasti yhteen keskenään. Esim kuviokuosin tietty väri on samaa kuin yksivärisenä ja niitä on sitten helppo yhdistellä keskenään.


5 kommenttia:

  1. Tästä tuli kyllä kiva. Tilasin muuten nyt kokeille navyn Sail- mekon itselle, jos sitä oppisi elämään vähän lyhyemmän helman kanssa. Mitä katselin vanhempia kuvia niin on mulla ollut lyhyemmälläkin helmalla aiemmin, missäköhän kohtaa oon alkanut vieroksumaan niitä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sailit on kyllä <3 Sininen puuttuukin kokoelmasta, sitä kokeilin ihan ekana näistä ja mietin pitkään sen ja raidallisen välillä. Kyllähän tuollaisia upeita, pitkiä jalkoja kehtaa esitellä, joten anna mennä vaan! Mietinkin, että mihinhän sitten päädyit!

      Poista
  2. Hei ois kiva saada postaus Veetin kuulumisista. Millanen 7v teillä asustaa nykyään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistetäänpä korvan taakse! Veeti on jo sen verran isompi, että pitänee kysäistä haluaako, että kirjoittelen hänestäkin :)

      Poista
  3. Ihana tunika. Mulla roikkuu juuri tämä sama kangas pyykinarulla, tunikaa suunnittelin siitä itsekin tekeväni. Housutkin näyttää kivalta, itse asiassa katsoinkin että olisi tarkoituksella tehty nuo saumat eteen. :)

    VastaaPoista