keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Varustautumista talveen

Vaikka talvi tälläkin kertaa hieman meinasi yllättää, ei se onneksi yllättänyt niin pahasti, etteikö meillä olisi ollut jemmassa lapsille toppakampetta. Yllätyksenä se tuli lähinnä siksi, että syksy hurahti jotenkin todella nopeasti ohi! En jotenkin edes tajunnut, että on ihan normaalia, että lunta ja pakkasta tulee lokakuussa :) Tuntuu vain siltä, että syksy oli todella lyhyt. Olenko ainut, josta tuntuu tältä?

Toppakamppeet olen jemmannut alesta edellisen vuoden takaa ja onneksi melkein kaikki hanskoja ja muutamia loskareita lukuunottamatta löytyi valmiiksi kaapista. Aavalle ostin viime vuoden black fridayna Jollyroomista ensimmäistä kertaa Didriksonin haalarin. En tiedä miksi en ole näitä lapsille osannut aiemmin ostaa, vaikka omat takit ovat jo vuosia olleet samaa merkkiä ja aivan loistavia! Hassun ohkaisen tuntoinen haalari, mutta lukemani mukaan oikein lämmin ja toimiva. Malli vaikuttaa myös hyvälle. Näissä erikoisuutena on se, että hihoja ja lahkeita pystyy "jatkamaan" yhden koon verran eli noissa on ompeleet jotka ratkomalla hiha ja lahje vielä vähän pitenee. Pitkäikäinen haalari siis jos niska-haara riittää eikä lapsi kasva talvien välillä hillitöntä pyrähdystä.


Kenkinä Aavalla on loskakeliin Kavatin Gimot, jossa on irroitettava villasukkaosa sisällä. Pakkaslille on Bisgaardin nahkakengät ja muuhun käyttöön Eccon goret. Loskarit ja nahkakengät on ostettu Facebookin kirpparilta ja Eccot Prisman -50% alesta. Onnistuin ostamaan tismalleen oikean kokoisen kengän! Nahkakenkiä on tarkoitus pitää myös sitten kauppakenkinä.


Takkina Aavalla on Molo Kidsin Hestia, jonka satuin bongaamaan vielä puoleen hintaan kesällä jostain verkkokaupasta. Tässä mitoitus minusta aika naftia, sillä vertailin pitkään kokoa 116 ja 122 ja lopulta päädyin isompaan! Aavalla on pituutta hieman reilu 110cm. Se 116cm olisi mennyt myös, mutta en tiedä olisiko hihat jääneet kevätpuolella lyhyiksi. Tämä on malliltaan sellainen, että ei näytä liian isolta ollenkaan. On todella muhkea ja lämpimän oloinen takki ja ajatus on pitää tätä myös kauppatakkina, niin saadaan yksi vaatekappale minimoitua kun ei tarvitse sellaista erikseen ostaa.


Viialle on myös samainen Didriksonin Migisi, ihanan vaaleanpunaisena!  Olikohan sävy joku dusty pink tai vastaava. Nämä ovat muuten todella reilua mitoitusta. Viia oli kesäkuussa noin 90cm pitkä ja haalari on samankokoinen. Meidän viime talven HM:n haalari oli itseasiassa isompi, kun se oli 92cm :D Tässä on todella paljon kasvunvaraa ja Aavankin haalari on 110cm eli sama kuin Aavan pituus ja kasvunvaraa on siinäkin todella paljon. Näissä on kuitenkin vyötäröllä kiristysmahdollisuus ja kun haalari on kapeahko, ei se ole säkki vaikka onkin kasvunvaraa.


Toppahanskat ovat Name itin ja niissä on osittain villavuori. Aavalla on vastaavat Reiman Tominot, mutta Viia jää niissä niin pahasti kahden koon väliin, että se olisi ollut kuin lapio Viian kädessä. Nämä Name itit ovat huomattavasti sirommat! En muutenkaan käsitä mikä järki on tehdä hanskat niin, että saman koon pitäisi mennä kolme vuotta! Koot kun ovat 2-4 eli saman hanskan pitäisi mennä kolmen eri kokoisen lapsen käteen. Meillä tuo koko on sopiva Aavalle, jolla todellakin on isompi käsi kuin Viialla. Pienessä kädessä se reiluus vielä korostuu, kun lapsen on vaikea tehdä mitään valtavalla hanskalla.



Kauppatakkina Viialla on paikalliselta Fb-kirpulta ostettu Zaran takki. Ostin myös viime vuonna Prismasta -50% alella Lassien toppikset, mutta takki uupuu vielä. Että jos nurkissa pyörii 92/98 kokoista takkia jonkin sortin ominaisuuksilla, niin olisin kiinnostunut! Näiden lisäksi käytössä on molemmilla vielä fleecevuorilliset kurapuvut loskakeleihin. Voi olla, että siirrytään viikonloppuna taas niihin, kun on vissiin luvannut taas lämpimämpää keliä.


Loskareina Viialla on Vikingin Ultrat, jotka esittelinkin jo täällä. Kengät ovat näin lyhyen käytön jälkeen vaikuttaneet todella hyviltä! Kuivan kelin kenkinä Viialla on Reiman Freddot (samat kuin Veetillä), jotka onnistuin molemmille ostamaan muistaakseni -40% alella. Pakkaskenkinä on nahkasaappaat villavuorilla. Nämä ovat myös kauppakengät. Kolmilla kengillä siis mennään, kuten tähänkin asti! Tosin Veetillä on toistaiseksi vain kahdet ja voi olla, että enempää ei tulekaan. Veetin talvea ja välikautta esittelin aiemmin jo täällä.


Talveksi ostin Kärkkäiseltä Metsolan merinovillapipon Viialle ja Aavalle on vihdoin sopiva monta vuotta sitten alekorista hamstrattu Fredriksonin lakki. Kuvassa Aavalla on muuten Reiman Taag, sillä irrotettavalla kokovuorilla ja silllä ollaan menty pikkupakkaset villapuvun kanssa ja hyvin on tarennut.


Veetille olisi tarkoitus ostaa vielä joku lämmin, tupsuton pipo. Millaisia pipoja teillä on koululaisilla? Tupsuton siksi, että se menisi näppärästi myös kypärän alle. Merinovilla esimerkiksi olisi plussaa!

7 kommenttia:

  1. Se mun vinkkaama pipo ei ollut hyvä? Siis Veetille meinaan. Mulla meni ihan plörinäksi tähän talveen varustautuminen kun piti hamstrata kaikkea hääkamaa niin hurahti nuo alet ihan ohi. Onneksi nuo meidän mukulat kasvaa niin hitaasti ja ostan reilulla kasvuvaralla niin ne käyttää samoja kamoja monet kaudet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää en hoksannut et oliko niissä erikseen lasten kokoja? Veetillä on aika pieni pää, joku alle 52cm muistaakseni niin mietin, että onkohan se aikuisten sit liian löysä, vaikka se oli tosi joustava. Ja ei muuten kutittanut! Pikaisesti katsoin, että oliko niitä muita värejä ku se sun ja sininen? Se sun makso jostain syystä 39,9 ja sininen 34,9 :D

      Teillä menis varmaan noi didriksonit kolme talvea :D Mää arvon, että hamstraanko ens vuoden alesta isommat vai menisköhän nuo vielä toisen kauden. Se 10cm noille tulee suunnilleen vuodessa pituutta. Sit vaan ärsyttävä jos ei mahdukaan niin mistään saa järkevällä alella enää mitään kivaa :/

      MÄä ostan kans aina mieluummin reilun ku just sopivan, mutta meillä on vissiin yks Veetin haalari mennyt kaks talvea, mitkään muut vaatteet ei koskaan ku nuo kasvaa aina niin paljo :)

      Poista
  2. Nättejä ja hyviä löytöjä olet tehnyt :)! Mulla on vieläkin hankinnat tekemättä osittain :D onneksi jotain sopivaa on vielä aiemmilta talvilta :)
    Meillä on koululaisella Huskyn hattivatit pipo juniorkoossa, on reilumpi tupsuttomana kuin pienemmän tupsullinen mutta hyvin pysyy päässä. Ja on merinoa :) Huskylla on siis ainakin kivoja pipoja, muutakin kuin muumia :)

    VastaaPoista
  3. Millasta mitotusta tuo Aavan didrikson-haalari on? Jollyroomin alennuksesta ajattelin tilata tytölle, joka oli 4-vuotisneuvolassa eilen 96cm pitkä...onkohan 110-koko ihan liian iso? Aina yhtä arpapeliä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tuo Migisi on valtavan isoa kokoa! Meillä Viialla 92cm on 90cm haalari ja siitä ei ole vielä ratkottu niitä hihoja ja lahkeita jotka tuo sen koon lisää. Aava on puolestaan ollut syyskuussa muistaakseni yli 110cm ja sille tuo 110cm on vielä reilu eli ottaisin korkeintaan sen 100cm :) Luultavasti teille menisi vielä tuo 90cm kokokin :D

      Poista
  4. Kiitos hirveesti nopeasta vastauksesta! Laitetaanpa 100 senttinen tilaukseen. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa hoksasin, että onhan se Aavalla 120cm, mutta se on tosi reilu. Ja kun teidän neidillä ja Viialla on vain muutamia senttejä eroa niin tuo 100 on varmaan hyvä :)

      Poista