keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Itse tehdyt joululahjat 2017

Tänä vuonnakin paketoin muutamia omin käsin tehtyjä lahjoja pakettiin. Tässä kooste niistä yhdessä postauksessa. Aika sekalaista sakkia tuli näistä, mutta sekalainen sakki oli saajiakin :)

Ostin Viialle Facebookin kirpparilta joululahjaksi Baby born-nuken, jolle piti tietenkin ommella vaatteet, että ei raukkaa tarvitse alasti paketoida. Teinpä siis tämmöisen vaatesetin Luomalla-blogin ohjeella. Yläosa on tuo frillamekko ja alaosa housut, jotka olivatkin helppo ommella kun ei tarvinut miettiä mitään vyötärökuminauhoja. Näiden vaatteiden kanssa kelpasi pistää vauva pakettiin. Josko nyt ei enää tarvitse tapella siitä yhdestä ainoasta isommasta nukesta. Nuken ihoon oli vähän piirretty, mutta jäljet lähtivät näppärästi pois ihmesienellä, joten pakettiin meni hyväkuntoinen nukke.


Kummipoikani on jo sen verran iso, että lahjoja on vaikeampi miettiä ja vaatteissakin pitää vähän tuumata, että mitähän tuon ikäiset käyttävät. Kyselin vähän pojan äidiltä mielipidettä, että kelpaisiko vastaava Kahden-huppari minkä tein aiemmin Veetille. Kun idea sai hyväksynnän, tein samantyylisen Noshin harmaasta farkkucollarista. Kokoa hupparilla on jo huima 158cm! Yksityiskohdat ovat nahkaa.




Toinen kummipoika on puolestaan ihastunut isoveljensä unikaveriin ja hänen äitinsä toivoikin, että voisinko tehdä kummipojalle samantyylisen pehmon. Nuo pehmolelut saatikka applikointi eivät ole ehkä sitä ihan ominta alaa, mutta eihän sitä onneksi vuoden ikäinen tajua. Kaavat piirsin jo aiemmin siitä alkuperäisestä pehmosta. Kankaina on käytetty velouria, koska se on mukavan pehmeää ihoa vasten. Todennäköisesti silti se alkuperäinen, veljen pehmo on paljon kiinnostavampi kuin tämä :D


Koska kummipoikani täytti joulun alla myös vuoden, ompelin lahjaan samalla vähän synttäriextraakin. Synttäreitä ei vietetty, joten sama oli pistää kaikki yhteen pakettiin. Kaapista löytyi pala kangasta, josta ei bodya saanut, mutta paidan sai. Meillä näitä paitoja pidettiin vuoden ikäisellä niin, että hihaton alusbody alla niin ei selkä vilkkunut.  Paidan kaveriksi ompelin housut Noshin farkkucollegesta, jota jäi joskus omista housuistani pieni pala yli. Vyötärölle laitoin kuminauhan ja lisäksi kiristysnauhan, koska en tiennyt kummipojan vyötärönympärystä. Vaikea hahmottaa, että mikä se olisi kun meillä tuo Viia on ollut niin älyttömän sirppana tuosta kohtaa.


Kuten jo pari postausta aiemmin mainitsin, on me ruukattu lasten kummeja muistaa jollakin pienellä lahjalla, jos jotain sopivaa tulee vastaan. Kun näin joskus Pinterestissä tämän kissakuvan, otin sen heti talteen ajatuksenani tehdä siitä joku päivä pipo omalle kummilleni, joka on myös Viian kummi.  Tädilla oli aikoinaan musta Musti-kissa, joka eli todella pitkään ja tämä on vähän Mustin näköinen
.

Yksi kummeista sai villasukat, joissa käytin itselle ihan uutta raidoitustekniikkaa, missä sukkaan ei tule näkyviin ollenkaan kerroksenvaihtoa. Tästä laitan myöhemmin ohjepostauksen, kunhan saan sen valmiiksi. Toisetkin sukat tein toiselle kummille, mutta niistä unohtui tietenkin ottaa kuva ennen paketointia :D


Veetille ompelin yhden collegepaidan pakettiin, koska Kärkkäiselle oli sattunut tulemaan juuri ennen joulua ihana värilajitelma sopivan ohkaisia collegeja ja oli pakko ostaa tämä kaunis aqua (?) sävy sieltä. Yleensä en omille lapsille ole kamalasti vaatteita ostanut/tehnyt lahjaksi, koska saavat niitä muutenkin tarpeen mukaan ympäri vuoden, eivätkä ne taida olla lapsillekaan mitään toivelahjoja, elleivät satu olemaan vaikka Frozen-kuvioisia... Kaavana tässä on Ottorben Raide, joka on trikoolle tarkoitettu, mutta tuolle hoikkeliinille menee hyvin myös collegesta tehtynä.


Aava toivoi joulupukilta pinkkiä saunatakkia, joten minähän tietenkin pukkia avustin ja tein molemmille tytöille omat. Tämä oli taas näitä "itse tein ja säästin tai sitten en"-projekteja, mutta tulipa tehtyä. Kaavoja takkeihin ei ollut vaan käytin pohjana Veetin Ratian takkia, jonka kaavaa sitten pienensin Viialle jonkin verran. Molemmille tein vielä tuollaiset nallekorvat huppuihin. Hupuista tein eri malliset, että erottavat itse omat takkinsa paremmin. Viian huppu jäi vähän pieneksi, kun otin mallia vauvapyyhkeen hupusta ja kangastakin oli just ja just vain sen kokoiseen huppuun.



Pääasia kai kuitenkin, että tytöt tykkäävät näistä ja kootkin menivät aika nappiin näin summassa saksituiksi takeiksi!


Lasten serkku sai Noshin kankaista tehdyn setin koossa 68cm. Ottobren kaavat ovat aika reiluja, joten tämä pääsee vielä hetkeksi odottamaan käyttöä. Body on Kisuliini-kaavalla tehty ja housut Ruusunpuna. 



Äitini puolestaan sai Noshin Suhasu-kankaasta tehdyn tunikan, jossa selässä yksityiskohtana metallivetskari. Kaavana tässä sama Onion 2035, millä olen hänelle tehnyt aiemminkin tunikoita. Harmi, että tällainen hengarikuva ei kyllä kamalasti kerro tällaisesta vaatteesta yhtään mitään.



Jotenkin ajattelin, että tein tosi vähän itse tänä vuonna lahjoja. Nyt kuitenkin kun katselee näitä niin kertyihän noita kuitenkin ihan kiitettävästi. Varsinkin kun näistä melkein kaikki on tehty muutamaa iltaa ennen joulua!

Teittekö te itse tänä vuonna lahjoja joulupaketteihin?

10 kommenttia:

  1. Upeita töitä, olitpa ahkera! Mä tein muutamat sukat. 😊

    VastaaPoista
  2. Ihania vaatteita oot ommellu! ��

    VastaaPoista
  3. Ihania! Laskin, että 17 paketissa oli jotain itsetekemääni. Mm. päiväpeitto kummipojalle, jättiviltti, jalkakylpyporeita, pipoja, tiskirättejä, jne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä valtava määrä ihania, itse tehtyjä lahjoja!

      Poista
  4. Oot ollu tosi tuottelias! Varmasti lahjojen saajat ovat olleet iloisia tyylikkäistä lahjoista :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania itse tehtyjä joululahjoja! Viime vuonna tähän aikaan olin muistaakseni kutonut 10 paria villasukkia, nyt on talven ensimmäiset sukat...olleet puikoilla jo pitkään... Ihan on tämä syksy vienyt puhdin, joten olen vain ihaillut teidän muiden upeita töitä! Tuo huppari oli suosikkini, upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää en oo aloittanut vielä ensimmäisiäkään kun en osaa päättää mitä tekisin :D Huppariin olen kyllä itsekin tyytyväinen ja onnistui hyvin!

      Poista