sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Viltti, kaulahuivi ja makuupussi Baby born nukelle

Tein joku tovi sitten tarvikkeita/asusteita Baby born nukelle. Joulupukki toi lahjaksi Viialle oman nuken ja Aavalla sellainen oli jo entuudestaan. Tytöt saivat myös yhteiseksi nukenrattaat, joissa oli mukana kantokoppa. No yllättäen riitä tuleekin siitä kantokopasta, kun kummallekin nukelle ei ole omaa pussukkaa, jossa nukkua. Ompelin siis tällaisen äitiyspakkauksen makuupussityylisen jutun toiselle nukelle, että ei tarvitse nukkua ilman mitään suojaa toisenkaan nuken.

Makuupussin tein samalla kaavalla kuin äitiyspakkauksen pussi, mutta pienempänä ja vetoketjun osalta erilaisena.

Tarvikkeet löytyivät omasta kaapista ja hienosti onnistuin ompelemaan vetoketjunkin päin p:tä ja tajusin sen vasta kun pussi oli kokonaan valmis. No, eivät tytöt onneksi osaa katsoa, että toinen reuna on eri kohdalla kuin toinen. Pussi on päältä puuvilla ja sisällä palanen tikkivanua. Näin sain pussista vähän jämäkämmän ilman sen kummempia tukikankaita. Aavan nukke nukkuikin tässä pussissa monen monta yötä Aavan vieressä.


Pienenä välineuleena neuloin nukelle myös kaulahuivin, koska halusin kokeilla tällaista avaimenreikähuivia. Ohje löytyy googlesta ja pienensin sitä vain hiukan nukelle sopivammaksi. Samalla tuli käytettyä kaapista pois jotain keinokuituista vauvalankaa. Nuken myssy on Aavan vanha alpakkalankainen myssy, joka ei "yllättäen" kestänyt kuumaa pesukonepesua ja kutistui juuri nukkevauvalle sopivaksi...


Ennen pussin ompelua virkkasin vauvalle ensin viltin, johon sain myös muutaman jämäkerän käytettyä. Siksi ruudut ovat osittain kaksivärisiä, kun pikkukerät eivät riittänetkään koko ruutuun. Ruudun nimi on Pajuneliö ja ohje löytyy vaikkapa Arjen ihanuutta-blogista. Olen tehnyt aiemmin tuolla samalla ohjeella kaverin vauvalle lahjaksi peiton, mutta en ole tainnut koskaan julkaista siitä kuvaa täällä. Peitto oli mukava pikku käsityö joulun välipäiville kun olimme anoppilassa ja sainkin sen siellä valmiiksi. Kotona sitten päättelin ja höyryttelin peiton.

Lisää kuvateksti

Myös lasten nälkä kasvaa näemmä syödessä, koska nuken peiton ja pussukan jälkeen Aava halusi nukelle myös kaksi tyynyä. Toisen rattaisiin ja toisen siihen pehmeään vaunukoppaan. Niinpä kaivoin kaapista palan vanhaa tyynyliinaa, josta olen käyttänyt jo aiemmin kangasta kummitytön pussukkaan.  Lopusta sai vielä juuri kaksi tyynyä ja näiden sisälle pistin samaa tikkivanua kuin siihen makuupussiinkin. Näin sain sitäkin kulutettua pois tilaa viemästä.

virkattu peitto baby bornille


Näiden lisäksi ompelin vielä yhden vaipan Mekkotehdas-kirjan kaavalla. Tosin kuminauhat jäi siitä versiosta pois jalanteiltä, mutta hyvin pelittää ilmankin, eikä vielä ole tullut pissat ohi ;) Toisella vauvalla on joku vanha, oikea kestovaippa josta myös saa helposti riidan aikaiseksi niin nyt on niitäkin molemmille omat.

Näitä nuken pieniä asusteita ja tarvikkeita on kyllä mukava tehdä kun ne valmistuvat niin nopsaa! Lisäksi näille tuli hintaa nolla euroa, kun kaikki tarvikkeet löytyivät valmiiksi omista varastoista.




<a href="https://track.adtraction.com/t/t?a=1198930991&as=1114428036&t=2&tk=1"><img src="https://track.adtraction.com/t/t?a=1198930991&as=1114428036&t=1&tk=1&i=1" width="728" height="90" border="0"></a>


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti