lauantai 21. toukokuuta 2011

Lauantaipäivän touhuiluja

Tänään sain vihdoin ja viimein mullat laitettua noihin istutuslaatikoihin pihalla! Kuvaa ei nyt tähän hätään ole, mutta laitan vaikka sitten, jos sieltä nyt alkaa jotain kasvamaan :) Laatikoissa on kasvamassa nyt sokerihernettä, porkkanaa, punasipulia, tavallista sipulia, ruohosipulia, tilliä, keräsalaattia, lehtisalaattia, itämaista salaattisekoitusta, villirucolaa ja lisäksi jätin tyhjän paikan, johon ajattelin istuttaa kaupasta ostettua basilikaa. Mies halusi myös testata, että miten menestyy Suomessa meidän Thaimaasta tuotu chili ja hänelle annoin sitten pienen palasen yhdestä laatikosta kokeilua varten. Nyt vain odotetaan satoa!

Käytiin Kärkkäisellä hakemassa hallaharsoa ja samalla mukaan lähti myös uusi, ihana koruteline! Minulla on entuudestaan anopilta lahjaksi saatu koruteline vessassa, mutta se alkoi käydä pieneksi, eikä siihen saanut korviksia mitenkään järkevästi, niin investoin nyt sitten uuden, jossa on alaosa, johon voi laittaa korvikset ja sormukset. Miestä kun ärsytti, että ne pyöri aina tiellä vessan tasolla...

Hyvin mahtuu enemmänkin killuttimia tuohon puuhun. Pitkät kaulakorut ja helmet roikkuvat sitten ihan pyyhekoukussa seinällä.


Alaosan laatikossa pysyvät paikoillaan pienetkin irtokorut!


Toisella puolella "parempia" koruja; Kalevalan Vanamon kaulakoru ja rannekoru, Guessin kello, kaasonlahjaksi saamani riipus ystävältäni... Rannekoru sydämellä nyt killottaa tuossa sitten ihan muuten vaan :) Hintaa koko komeudella oli alle kymppi!

Viikonloppuna on aina kiva laittaa jotain vähän "parempaa" ruokaa. Tänään tosin syötiin lisukkeena eilistä salaattia, että en sitten siitä paremmuudesta tiedä. Pääruokana oli uunilohta punaisen peston ja mozzarellajuuston kera. Hyvää oli, eikä kaivannut mausteitakaan sen kummemmin. Lohelle vielä kaveriksi kermaviilikastike, jossa mausteiden lisäksi ruohosipulia omasta maasta!


Iltasella käytiin ensimmäistä kertaa Veetin kanssa leikkipuistossa. Meillä on ihan tässä kivenheiton päässä melko uusi leikkikenttä.


Kokeiltiin vähän keinumista. Huono puoli leikkikentässä oli se, että ei ollut pienempiä vauvakiikkuja ollenkaan, ainoastaan tuollainen isompi härpäke, jonka molemmissa päissä oli tuollainen kiikkuosa, missä Veeti kuvassa istuu. Niiden välissä on kiikkuja yhdistävä "keskipuu", jossa voi istua joko aikuinen tai useampi lapsi. Veeti ei oikein pysynyt kunnolla tuossa kiikussa, kun se oli niin iso ja itse huomasin, että nykyään tulee kiikkumisesta huono olo. Saa siis nähdä, että miten hoidetaan se puoli kun ollaan ilman miestä tuolla. Ei mulla kyllä ennen oo tuommoisesta huono olo tullut, mutta näköjään nykyään tulee.


Liukumäki oli ihan paras Veetin mielestä! Mäen alhaalla piti päästää aina valtava röhönauru!




Kuten kuvista näkee, niin kivaa oli! :) Näistä tuli muutenkin omasta mielestä jotenkin kivoja kuvia. Ihanan värikkäitä ja kuvissa on tosi iloinen tunnelma. Nämä on vielä napsastu aina saman tien, kun Veeti tuli mäen alas.


Veeti pääsi laskemaan myös isin sylissä mäkeä.


Ensin pikkumäessä harjoiteltuaan Veeti päätti uskaltaa kokeilla myös isoa mäkeä ja kylläpäs se näyttääkin näin kuvassa paljon isommalta kuin luonnossa! Johtuu ehkä tuosta kuvan perspektiivistä.


Hiekkalaatikkoakin testattiin, mutta eihän se pikkuinen siellä malttanut istuskella, vaan heti piti nousta seisomaan reunaa vasten. Pitäisi varmaan muuten hommata Veetille kesäksi jotain hiekkaleluja ja muita pihaleluja ja kohta varmaan myös se taaperokärrykin...


"Lällällää, näytän teille kieltä!"

Kukkulan kuningas ja kuningatar.


Viikonloppuna on valmistunut neuleitakin, toisesta sitten myöhemmin kuvia ja juttua. Tässä Mine for life-boleroLöytyy myös ravelrystä tuolla nimellä ilmaiseksi. Helppo kutoa toisesta hihasta toiseen hihaan paksuilla puikoilla. Aikaa meni kolmisen iltaa.

 Malli: Mine for life
Lanka: 7 Veljestä musta
Puikot: 3,5mm ja 5mm
Langankulutus: 179g (ohjeessa luki 150g, mutta en kyllä löysällä käsiäalallakaan saanut sitä kerää riittämään...)
Koko: S/M

 Takaa


Edestä


Sivusta.

Tästä tuli mielestäni oikein kiva perusbolero ja olisi kiva tehdä tästä juhlavampi versio jostain ohuemmasta langasta, kunhan vain osaisi muuttaa fiksusti ohjeen eri langanvahvuudelle. Ei ole mikään meikäläisen vahvuus...

4 kommenttia:

  1. Ihana bolero!

    Pitääköhän mun lähteä Kärkkäiselle asti, että saisin tuon ihanan korutelineen!

    Meillä Niilo rrrrakastaa kiikkumista, mutta liukumäkeä ei oo vielä oikein kokeiltu, pitääkin puistossa seuraavalla kerralla kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä kokeilla liukumäkeäkin! Tosin ottaa kyllä voimille kun nostan aina Veetin alhaalta mäen päälle ja pidän kiinni kun se laskee. Ottaa lihaksien päälle :)

    Mä olin yllättynyt, että noita korutelineitä löytyi vielä, kun muistaakseni se oli joku tosi vanha blogipostaus, mistä bongasin sen!

    VastaaPoista
  3. Missä kohti siellä oli noita korutelineitä? Oliko minkä hintainen? :)

    VastaaPoista
  4. Siinä kun tullaan sieltä kodintekniikasta sitä isoa käytävää siihen sisustusosastolle, niin heti siinä käytävän oikealla puolella semmoisessa pöydässä. olikohan jotain 8,9e muistaakseni se hinta.

    VastaaPoista