lauantai 8. joulukuuta 2012

Satunnaisia kuvia viime päiviltä

Mulla on nyt tekstijumi päällä. Semmoinen tulee yleensä, kun on bloggaamatta useamman päivän ajalta kaikkia satunnaisia juttuja, eikä tiedä mistä ihmeestä aloittaisi kun tiedossa on joka tapauksessa sekametelisoppa. Mulla on ihana neljän päivän vapaa, sillä olin eilisen ylityövapaalla ja ehkä sen vuoksi tänään on tuntunut aivan sunnuntailta. Onneksi on vielä huomenna yksi vapaa :) Itsenäisyyspäivä vierähti jouluostoksilla, kuten viime vuosinakin. Miehen työpaikka tarjoaa työntekijöilleen silloin liikkeessä yksityistilaisuuden, jolloin henkilökunta saa mahdollisuuden käydä tekemässä jouluostokset rauhassa ja samalla kaikille tarjotaan jouluateria. Mummu tuli katsomaan Veetiä, että saatiin rauhassa hoitaa ostokset ja koko päivä tuolla vierähtikin. Saatiin hommattua kaikkea tarpeellista uuteen kotiin, kuten verhotangot, lamppu jne.

Illalla kaveriperhe kävi vielä kylässä ja sivusilmällä vilkuiltiin Linnan juhlia. Tänä vuonna ne kiinnosti siinä mielessä enemmän, että äitini esimies oli linnassa. Kutsun hän sai sen perusteella, että on jo 88-vuotias ja pitää edelleen liikettään Pyhäjoella eli on ollut yritysmaailmassa todella pitkään. Siinäpä esimerkki meille kaikille nuoremman sukupolven ihmisille!

Perjantaina oltiin Veetin kanssa kahdestaan kotona, sillä miehellä oli työpäivä. Veeti tälläsi itsensä sisällä "turvaistuimeen" eli raahasi delfiinin nojatuoliin ja veti viltin päälle.



Aamupäivällä hurautettiin Merijärvelle ompelututtuja moikkaamaan ja Veetikin pääsi mukaan, koska tiesin, että paikalla olisi leikkikavereita. Siellä kuluikin nopeasti parituntinen. Ompelujuttuja en ottanut mukaan, mutta neulepuikot otin ja jutustelun lomassa sain tehtyä melkein kokonaan yhden miesten sukan pitkän varren. Piti vain ottaa tarpeeksi yksinkertainen neule mukaan, että pystyi ajattelematta tekemään.

Veeti nukahti kotimatkalla autoon, joten päikkärit hoidettiin sitten autossa ja iltapäivällä ehdittiin vielä puistoon ennen kuin mies tuli kotiin. Puistossa Veeti meni piiloon pusikkoon ja samalla tuli testattua heijastimetkin haalarissa ja hyvin näyttää näkyvän.


Mummu neuloi Veetille kovia pakkasia varten uuden villapuvun ja laitettiin se kokeilumielessä päälle, vaikka pihalla ei mikään älytön pakkanen ollutkaan. Puku oli juuri sopivan kokoinen ja hihoissa ja lahkeissa on vielä kasvunvaraakin. Ilmeisesti puku oli lämmin, sillä pitkästä aikaa hanskoista kuoriutui myös lämpimät kädet.


Matkalla Merijärvelle törmäsin kummallisen näköiseen puuhun, mutta en päässyt ottamaan siitä kuvia, koska juuri sillä kohdalla oli auto hakemassa puita kyytiin niin en viitsinyt mennä eteen heilumaan kameran kanssa. Käytiin sitten tänään koko perheen voimin autoilemassa ja katsomassa tuota ihmetystä. Tavallisen kuusen latvassa on valtava oksapallo ja itse en ainakaan ole vastaavaa ennen nähnyt. Puun rungossa olikin lappu, jossa kerrottiin puun olevan suojeltu harvinaisen latvan vuoksi.




Joitain viikkoja sitten hommasin Kärkkäiseltä itselleni uuden talvitakin. Merkkiä en muista, koska se ei ollut minulle tuttu. Joku Sweden-jotain se taisi olla ja urheilupuolelta löysin. Mukavan lämmin ja karvavuorinen takki, joka sopii niin farkkujen  ja toppahousujen kanssa. Olisiko tämä semoinen parkatakki sitten virallisesti? Jalassa Natureshopista tilatut Emut, joita voin edelleen suositella! Perjantaina Veetin kanssa ulkoillessa oli -10 pakkasta ja mun jaloilla oli kuuma! En muista, että koskaan ois talvella ollut missään kengissä kuuma jaloilla. Voin vain kuvitella, että kuinka lämpimät ne lampaankarvaiset versiot on kun nämä merinovillaiset on jo näin lämpimät. Eräs lukija kyseli aikaisemmin, että onko nämä olleet liukkaat talvella, kuten Uggit ovat ja mun mielestä ei ole. Nyt kun on luntakin maassa niin hyvin pysyy pystyssä ja oonkin käyttänyt oikeastaan näitä koko ajan siitä lähtien, kun tuli pakkasta.



Uggien pohjaakin on kuulemma nyt muutettu, että niiden ei pitäisi enää luistaa niin paljoa kuin ennen. Nyt kun nämä on hyväksi todettu, niin pitää seurailla, josko löytyisi alennuksella toisen väriset tämmöiset. Haluaisin yllättäen harmaat, kun nää beiget ei oikein ole mun väriset. Toinen hyvä löyty tälle talvelle on ollut thermolegginssit! Kärkkäiseltä ainakin löytyy joko ihan tavallisia mustia tai semmoisia vähän kuviollisia ja niissä on siis semmoinen pieni lämmmin vuori, joten tarkenee vähän paremmin kuin normaaleilla puuvillaisilla. Hintakin oli alle 10e/pari.

Tänään kierrettiin myös pitkästä aikaa kirpparit kuvausreissun päätteeksi ja kerrankin oli ihan antoisa reissu. Ollaan katseltu Veetille jonkinlaista kassakonetta ja oltaisi ostettukin silloin ostospäivänä Kärkkäiseltä, mutta ainut kone oli vaaleanpunainen, joten en sitten lämmennyt sille. Ja hyvä olikin, että ei ostettu, sillä löydettiin paketissa oleva tismalleen samanlainen kone tänään kirpparilta kahdeksan euron hintaan. Patterit vain paikoilleen ja sehän toimi.


Mukana oli pienenpieni ostoskori, rahoja, pankkikortti ja jotain elintarvikkeita. Koneesta kuuluu myös ääni ja siinä on mikrofoni, joten nappia pohjassa pitämällä siihen voi puhua isosti :) Meillä onkin tänään käyty ahkerasti ostoksilla ja heti ensimmäiseksi päikkäreiden jälkeenkin piti piiputella kassakonetta. Ilmeisen mieluinen lelu oli siis.




"Huomio huomio, kassa auki!"
 

Kassakoneen lisäksi ostin yhdet pehmeät farkut kierrätyskäyttöön ja Veetille ensimmäisen Miina ja Manu-kirjan. Itsellenikin löysin mustan villakangastakin kympillä! Mulla on ainoastaan vaaleanharmaa villakangastakki käytössä ja mustalle olikin tarve. Itseasiassa se harmaakin on ostettu kirpparilta kympillä :) Istuu ihan nätisti ja muutenkin kivan mallinen.


Ruuaksi tehtiin ihanaa kanasalaattia kananmunien kera. Tämä on todella yksinkertainen tehdä eli pohjana on perussalaatti (mitä haluat käyttää) ja kaveriksi paistan kanaa ja punasipulia ja kun ne ovat valmiina heitän sekaan purkin majoneesia ja maustan  suolalla, pippurilla ja currylla. Kanaseos lisätään vaan salaatin joukkoon ja ruoka on valmis.



Raksalla vallitsee myös täysi kaaos, sillä sinne on saapunut kalusteet sekä kodinkoneet ja ne kaikki on isoissa paketeissa pitkin raksaa.


Kaikki väliovet ovat myös paikoillaan. Valittiin tuommoinen laakaovi, eli se on ihan tasainen ja miellyttää omaa silmää huomattavasti enemmän kuin monipeiliset ovet, joita varmaan yleisimmin käytetään. Semmoiset meillä on tässä nykyisessäkin asunnossa.


Kylpyhuoneen suihkut on myös paikoillaan ja hyvältä näyttää! Noita "saippuatelineitä" tuossa suihkun varressa vielä mietin, että ottaisinko pois vai annanko olla. Meillä tulee tuohon suihkujen väliin luultavasti lasihylly purkeille ja purnukoille, joten en tiedä onko noilla pyöreillä suihkuissa kiinni olevilla telineillä mitään virkaa.


Takaseinäkin alkaa näyttää mustalta kun siitä on enimmät raksapölyt pesty pois silloin viime sunnuntaina. En ymmärrä, että miten nuo laatat saa ikinä puhtaaksi! Pesin tuotakin seinää varmaan viisi kertaa ja aina vaan luutu oli mustana. Pestiin kylpyhuone siis sen vuoksi, että sinne vedettiin silikonit ja jos joka paikka olisi ollut likainen, olisi silikoni ottanut liasta väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti