tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mustikkapiirakkaa ja herkkusalaattia

Laitanpas piiiitkästä aikaa muutaman hyvän ruokajutun tänne, mitä ollaan viime päivinä kokeiltu. Grillaaminen meillä on jäänyt harmillisen vähälle, johtuen ehkä tästä kylmästä säästäkin. Ollaan sitten syöty perusruokaa. Tänään alkoi kuitenkin mieli tehdä jotain kivaa salaattia. Ruokaisaan salaattiin laitoin seuraavia aineksia:

salaattia
kurkkua
tomaattia
viinirypäleitä
uusia perunoita ja punasipulia marinoituna (kt. ohje myöhempää)
halloumjuustoa paistettuna
kurpitsansiemeniä paahdettuna ja maustettuna suolalla ja chilillä

Uudet perunat keitetään ensin ja lohkotaan marinadiin punasipulien kanssa. Juustot ja siemenet paistetaan ja kaikki salaattiainekset pilkotaan ja sekoitetaan.

Marinadi:

4rkl öljyä
1-1½ rkl sitruunamehua
1-2tl suolaa
mustapippuria
sokeria



Toissapäivänä käytiin Veetin kanssa poimimassa litra mustikoita ja tehtiin niistä yhdessä piirakka. Veeti sai sekoittaa päällisen aineet sillä välin kun minä tein pohjan. Ohje on Maistuis varmaan sullekin-blogista napattu mustikka-jugurttipiirakka. Vielä parempaa olisi ollu jätskin kanssa, mutta maistui kyllä ilmankin ;) Loppuja mustikoita olen sitten napsinut jugurtin ja mehukeiton kanssa.



Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti