torstai 3. tammikuuta 2019

Pehmeät merinovillavaatteet ja -20% alekoodi

 *kaupallinen yhteistyö

Onko vaatemerkki Dilling teille jo tuttu? Ei ollut minullekaan, ennen kuin pääsin kaupallisen yhteistyön merkeissä kokeilemaan heidän merinovillavaatteitaan niin itselleni kuin lapsille. Yritys on tanskalainen ja sillä on pitkät juuret yli sadan vuoden takaa, mutta verkkokauppa avattiin Suomeen vasta 2017. Merkki on tunnettu ekologisista tuotteistaan ja vaatteilla on useita sertifikaatteja, kuten Pohjoismainen Joutsenmerkki sekä Gots-sertifikaatti. Tuotteet myös valmistetaan Euroopassa ja sivuilta löytyy hyvin tietoa kaikista näistä asioista, mikäli yrityksen arvot ja tausta kiinnostavat enemmänkin.


Minä valitsin lapsille läjän merinovillaisia leggareita ja aluspaitoja ja itselleni myös legginssit. En osaa oikein pitää lapsilla pitkähihaisen trikoopaidan alla pitkähihaista paitaa, joten nämä hihattomat menevät paremmin toisen paidan alle ilman tukalaa oloa. Merino ihoa vasten kuitenkin lämmittää, vaikka sitä ei käsissä olisikaan. Meillä kuitenkin puetaan sitten vielä sisävaatteiden päälle merinovillahaalarit ulos mennessä, mikäli ilma on kylmä. Itse koen hankalana varsinkin hoidossa sen, että lasten pitäisi ulkoilua varten vaihtaa kokonaan puuvillapaidat merinoisiin ennen ulkoilua. Nämä ovat sellainen välikompromissi, koska villaa on edes vähän ihoa vasten.


Kaikista eniten hyötyä villasta onkin jos sitä käyttää ihoa vasten, koska se siirtää kosteutta iholta pois, eikä villavaate jää kostean tuntoiseksi ja lämmittää siksi lasta vaikka leikkien tiimellyksessä tulisikin vähän hiki.


Vaatteet pystyy pesemään pesukoneessa kolmenkymmenen asteen villapesussa ja minäkin olen näitä koneessa käyttänyt. Villaahan ei tarvitse koko ajan olla pesemässä, joten pesen lähinnä silloin kun vaatteessa on jotain näkyvää likaa. Aluspaita harvemmin muutenkaan sotkeutuu likaan kun on päällä toinen paita suojaamassa. Pelkkä tuuletus riittää, jos ei näkyvää likaa vaatteessa ole.


Pari pesuonnettomuutta saatiin aikaiseksi kun lapset vievät itse merinot pesuun ja ne olivat lipsahtaneet normipyykin mukaan. Niinpä ne kävivät kuudenkympin pesussa ja Aavan aluspaidasta tuli Viialle paita ja Viian leggaritkin ottivat vähän osumaa! Pitäisi muistaa itse viedä nämä merinot pesuun, että eivät päätyisi tavalliseen pyykkiin.  Olisi kiva kuulla, miten teillä estetään nämä pesuonnettomuudet villavaatteiden osalta :)


Vaatteet vastaavat aika hyvin kokoaan ja ovat sopivan slimmin mallisia, että menevät myös noille meidän kukkakepeillekin. Merino on kuitenkin joustavaa, joten se mukautuu hyvin erimallisille vartaloille. Viia on ollut kesällä himpun vajaan metrin pitkä ja hänelle tilasin kokoa 98/104. Paita onkin täydellinen, mutta housuissa ei meinanneet lahkeet riittää kummallakaan, joten vaihdoin housut kokoa isompiin. Mainitsen tässä kuitenkin, että meillä on erittäin pitkäjalkaiset lapset, joten tämä koko riittää varmasti suurimmalle osalle lapsista, joka käyttää tätä kokoa muutenkin. Viian setti on myös violetti, vaikka kuvissa se näyttääkin ruskealta. En saanut edes muokkaamalla oikeaa sävyä toistumaan, mutta tuossa ylempänä Aavan kuvassa on aika lähellä se oikea sävy.





Aava on puolestaan reilut 120cm pitkä ja hänellä on koko 122/128, mutta housuissa sama homma eli lahje oli juuri sen verran nafti, että vaihdoin kokoa isompaan 134/140cm kokoon. Välihousuissa tuo hieman lyhyt lahje ei olisi niin haitannut, mutta ajatus oli käyttää näitä ihan leggareina pelkästään, joten halusin että lahje ei ole valmiiksi lyhyen näköinen. Näissä kuvissa tytöillä on siis vielä ne lyhyemmät housut.




Aluspaidat löydät Dillingin verkkokaupasta  tästä, leggarit ovat nämä ja minun leggarit puolestaan nämä . Minulla koko leggareissa on L ja se on juuri hyvä koko. Sanoisin noissakin mitoituksen vastaavan kokoaan. Hieman omaan makuun saisi vyötärö olla korkeampi, mutta tuokin on varmasti makuasia. Nämä ovat näppärät kun voi pitää ensin tunikan kanssa ja kun lähtee ulkoilemaan niin nakkaan vai ulkohousut päälle eikä tarvitse käydä erikseen vaihtelemassa housuja!





Lapset ovat aina hyvä raati kun arvostelee villavaatteita. Heiltä tulee välittömästi suora palaute, jos vaate kutittaa tai tuntuu inhottavalta päällä. Hieman jännitin, että miltä näiden Dillingin vaatteiden merino tuntuu. Sitä kun on niin monen tuntoista pehmeästä karheaan ja kutittavaan. Turhaan kuitenkin jännitin, sillä lapset ottivat todella hyvin vastaan nämä. Viia olisi itse asiassa halunnut nukkua nämä päällä kun saatiin nämä postista. Ei siis ongelmaa kutittamisen suhteen!



Merino on käsitelty tehtaalla niin, että siitä on poistettu kutittavat kuidut ja sen takia vaatteet ovat miellyttäviä yllä. Pitäisi vaan muistaa laittaa useammin nämä esille, eikä pelkästään kovilla pakkasilla. Merinon hyvä ominaisuus on sekin, että se ei tunnu kuumalta päällä, vaikka ilma olisikin lämmin. Villaleggarit ovatkin siitä käteviä, että ei tarvitse erikseen pukea mitään välikerrosta vaan voi vetäistä tuohon päälle sitten vain villahaalarin niin on tuplakerros merinoa päällekkäin. Meillä kun tytöt pitävät paljon mekkoja, niin legginssit olivat senkin vuoksi selvä valinta. Noita leggareita oli ainakin kahdenlaisia. Nämä ovat sileäpintaiset, mutta löytyi myös ribbiversiot, jotka näyttivät minusta himpun leveämmiltä. Uskoisin, että sopisivat hyvin vaikka sisähousujen päälle vedettäväksi ulkoilemaan mennessä tai jos haluaa kauppareissulle vetäistä villaa leggareiden päälle.


Merkiltä löytyy myös erilaisia merinosukkiksia, mutta tilausta tehdessäni valitettavasti meidän koot olivat aika hyvin loppuneet. Yhdet sukkikset meille tuli Aavalle jemmaan ensi vuodeksi. Tosin pitäisi melkein sovittaa niitä, että menisivätkö jo nyt pesun jälkeen kun kuitenkin leggareistakin piti ottaa se isompi koko!


Vaatteet ovat toistaiseksi ainakin tällä pienellä käytöllä pysyneet hyvänä. Ainoastaan Viian liian kuumassa pesussa käyneet leggarit nyppääntyvät, koska pinta pääsi vähän jotenkin huopumaan. Oikein pestyt vaatteet ovat pysyneet sileinä ja nypyttöminä. Mielestäni hinnastkaan eivät ole kovin kalliit siihen nähden, että nämä on tehty laadukkaasta merinosta ja vielä Euroopassa.




Dillingin tuotteissa yhdistyvät siis monet eri asiat, mitä arvostan vaaatteissa; ne ovat ekologisesti valmistettu lähellä, villa on sertifioitua ja hinta on maltillinen. Lisäksi tuote on luonnonmateriaalista valmistettu eikä sisällä muoveja, kuten vaikka fleecet. Villa on argentiinalaista ja se on tuotettu mulesing-vapaasti, joten lampaiden kärsimyksistäkään ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa.

Merinovillan lisäksi merkillä on myös ihan puuvillaisia vaatteitakin ja lisäksi ainakin aikuisille silkkivillaa! Kuulostaa jo niin unelmamateriaalilta, mutta kokemusta minulla ei valitettavasti noista ole. Olisi kiva kuulla, jos jollakin teistä noita löytyy, että mitä olette tykänneet?



Nyt kun maanläheiset värit tuntuvat olevan pinnalla, niin vinkkaanpa samalla, että Dillingin sivuilta löytyi myös merinovillaisia mekkoja! Tämän ribbimekon sävy näyttäisi olevan juuri sellainen mitä nyt näkyy paljon lastenvaatteissa :)



Mikäli teidän kaapissa on vielä tarvetta merinovaatteille, niin koodilla LAURA20 saat -20% alennusta Dillingin tuotteista 3.-9.1.2019. Koodi toimii normaalihintaisiin vaatteisiin, mutta näitä meidän lasten aluspaitoja näytti ainakin eilen olevan alennuksessa valmiiksi -25%, joten nyt kannattaa käydä ostoksilla! Meillä tytöt lähtivät aamulla hoitoon merinot päällä, koska mittari näyttä -20 astetta! Hrrr!



2 kommenttia:

  1. Kiitos!
    Laitoin itselleni yhet leggarit tulemaan, testaukseksen jälkeen voi laittaa tarvittaessa uutta tilausta :)
    Kävin kärkkäiseltä katsomassa merino kalsareita, mutta ei niitä 79e raahi ostaa!
    edelliset on jotku tuollaiset arvokkaammat, mutta niistä ei monien vuosien jälkeen tiedä onko niissä enemmän kangasta vai reikää :D

    -Maija

    VastaaPoista
  2. Tilasin taannoin Dilling:iltä merinovillaisia alusvaatteita mm. lyhyt-ja pitkähihaisen paidan sekä shortsimalliset alushousut ja parit alushousut.
    Todella mukavat varsinkin talvella, verrattuna perus puuvillaisiin alusvaatteisiin jotka ovat epämiellyttävät kastuessaan.
    Shortsimalliset alushousut ovat todella mukavan tuntuiset ja taidan tilata Dillingiltä lisääkin.
    Vaatteet ovat laadukkaan tuntuiset ja tilaaminen oli helppoa ja tuotteet tulivat nopeasti. vahva suositus.

    -mies31

    VastaaPoista